2011. május 13., péntek

MondoCon – Dupla vagy semmi

Ma délután nézve a szombati MondoCon jegyemet, felötlött bennem a gondolat, hogy hát csak jó lenne mind a két napra elmenni. Csak hát nekem is jókor jut eszembe, utolsó nap... Kerestem a lehetőségeket, hogyan váltsam át a jegyemet, bagszi ajánlotta, hogy adjam el, de a SakuraZakán gondolkodtam még nagyon erősen, hogy ott átváltani. Csak utolsó nap délutánján, amikor pár óra múlva bezár... Hát mondtam bagszinak, hogy ha más nem, akkor helyben próbálom meg két naposra átváltani a jegyet. De akkor figyelmeztet, hogy a helyszínen nem lehet két napos jegyet kapni. Basszus, ekkor nyilallt belém a tudat, hogy tényleg... amióta a MangaFan szervezi a conokat, és amióta van általuk 2 napos con, azóta helyben nem árusítanak 2 napos jegyeket. Ezt fel lehet valami kedvezménynek fogni, ha már nagyon optimista akarok lenni, de ne felejtsük el azt sem, hogy a MAT-os két napos AnimeConokon, helyszínen is lehetett két napos jegyet venni. És ez igazából a vidékiekkel kiszúrás, mert ha ne adj isten nincs lehetőségük online előrendelni a jegyet, és ha két napta akarnak jönni, akkor kénytelenek szombatra, és vasárnapra külön megvenni, ami 1200 forint puszta pénzkidobás. Na de lássuk tovább a dolgokat. Bár nem voltak virágzóak a reményeim, de minden szalmaszálba belekapaszkodok, és elmentem a Kálvin térre. Azért izgultam, mert tényleg, hogy fogadnának, utolsó nap, én arra számítottam, hogy úgy kirúgnak, hogy a lábam nem éri a földet, gondoltam volna erre előbb, egy napos jegyet már nem lehet eladni. Bemegyek, eléggé zavartan mondom, hogy mit szeretnék, látszott az eladón, hogy meg van lepve. A helyzet ugyanis az volt, hogy több szombati jegyük már nem volt, viszont volt ott két lány, akik meg szombati jegyet akartak! :D Úgyhogy nem volt kérdés a csere, de a plusz poén ott volt, hogy az utolsó két napos jegyet adták el nekem! Én nem is tudom, mikor voltam ilyen szerencsés utoljára! :D El is gondolkodtam azon, ha minden álmom így teljesülne, mint ahogy ez megtörtént, akkor biza aranyéletem lenne.

Ez a történet annyira fellelkesített, hogy plusz két kfn-t terveztem csinálni, de kigondoltam, hogy emeljük a tétet, legyen négy! Manapság nagyon sokat hallgatok Chihiro Yonekura dalokat. Amióta ismerem a Nakeru Anison albumát, azóta nagyon megnőtt bennem az énekesnő értéke. Tényleg hihetetlen jó lett az az albuma, és mostanában nagyon sokat hallgatom a dalait. Ugye írtam nemrég a Lion no Tsubasa daláról. De most az Arashi no Naka de Kagayaite dalát hallgatom nagyon sokat. Ez a dal emblematikus. Ezzel debütált 1996-ban, de valami akkora durranás volt, hogy ismerettség terén majdnem elérte Megumi Hayashibara szintjét, és tényleg. Annyira nagyszerűen meg van komponálva a dal! Annyira tűzbe hoz, mint egy gyors dal, de a lassabb lüktetése miatt sokkal tovább fenntartja az érdeklődést, és maga a zene is valami eszméletlen! És ez a legismertebb dala. És azért viszonylag elég sokan ismerik Chihirót, és ahol felhangzik a neve, egyből mondják, hogy "Arashi no Naka de Kagayaite". Ebből a dalból csináltam kfn-t, meg ezekből:

  • Arashi no Naka de Kagayaite
  • 10 YEARS AFTER
  • WILL
  • Towa no Hana

Ezek mind az ismertebb dalai, és tényleg, igényesebb animés körökben, azért illik ismerni ezeket a dalokat, és ha meghalljuk Chihiro Yonekura nevét, legalább ez a néhány dalcím jusson eszünkbe róla. Bár ő szintén ékes példája annak, hogy sokkal többet érdemel, Ezért is írok róla, hogy minél többen megismerjétek.

Nincsenek megjegyzések: