2021. augusztus 1., vasárnap

Mitől lesz forró egy nyár?

Nagyon reklámoz most a moly.hu egy könyvet, melynek Forró nyár a címe. Nem is árul zsákbamacskát, egyből szexmaratont harangoz be a szerző alcím gyanánt. Eléggé furcsán hat, de mivel szabad gondolkodású vagyok szex terén, ezért úgy döntöttem, hogy teszek vele egy próbát, hátha tartogat valami izgalmasat a szexen túl is. Mondjuk egy jó történetet. Úgy szoktam csinálni, hogy ha érdekel egy könyv, azzal mindig úgymond "ingyenes digitális" formában ismerkedek és ha tetszik, amit olvasok, akkor megveszem eredetiben. Nos, mivel nem tudok eredeti példányról képpel szolgálni, sejthető, hogy mennyire tetszett a könyv.

Semennyire, legalább annyira elállatiasítja a szexet, mint a pornófilmek. És nemcsak ezzel van baj, hanem azzal is, hogy a szereplők annyira együgyű, buta emberek, a történet pedig teljességgel valószínűtlen. Mégis mekkora esélye van annak, hogy valaki egy nyári munka keretében akkora szexuális élményben lesz része, hogy azt egy életre megemlegeti? Az biztos, hogy nem úgy, ahogy ebben a könyvben meg van írva. A szereplőkkel a szerző pedig megerősítette azt a sztereotípiát, hogy annak, akinek tökéletes teste (hiszen elemzi a külsejüket is), azok nem adnak sokat az intellektusukra, hiszen ha van valami, amiben nagyon jók és abban jól érzik magukat, ugyan miért akarnának változni, vagy inkább fejlődni? Ezért mondják egyébként azt, hogy sokkal jobb a kapcsolat, vagy akár a szex egy 10-es skálán 7-8-as egyénnel, hiszen ők tudják magukról, hogy nem tökéletesek, ezért folyamatosan fejlődni akarnak és amiben csak lehet, a legjobbat nyújtani.

De ebben a könyvben itt-ott elemzi is az író, hogy tökéletes testű egyének vannak. De tényleg az van, hogy néhány mondattól eltekintve annyira bugyuták voltak a beszélgetések, hogy úgy éreztem, semmilyen módon nem akarok ebben a történetben részt venni. Azzal elintézni a gumióvszer nem használatát, hogy egyiküknek sincs nemi baja, az több, mint rettenetes! Nem azért, hogy esetleg ne legyen 9 hónap múlva életre szóló következménye a légyottnak, dehogyis! Ha nincs nemi baj, minden rendben van, lehet döngetni agyba-főbe! A másik, amit szintén kellemetlen volt olvasni, azok a szex közbeni jelenetek, beszólások. Lehet itt azzal jönni, egy könyv sem részletezi ennyire az aktust, mint ez, de érdemes azt is hozzátenni, hogy egy könyv sem részletezi ennyire bután az aktust. A beszólások inkább kellemetlenek, és hogy változatosnak tűnjön a szex bemutatása, olyan szavakat is használ, ami ha nem is feltétlen lealacsonyítóak, de használatosak a köznyelvben is és mivel az író mindenképp valami olyan szexet akar megjeleníteni, amit még az unokáknak is mesélni fogunk, ha már kellően érettek lesznek hozzá, erősen elinflálja a szerző célját.

Ami pedig a csoportszexet illeti... (mert hogy van 2 férfi, 2 nő felállás is) igazából soha nem értettem, hogy miért jó a heteroszexuális csoportszex? Én azt úgy képzelem el, hogy mindenki mindenkivel együtt van kölcsönösen. Meg is jelenik a könyvben a "negatív" oldala, amikor az egyik srác számára kellemetlen a másik orgazmusát látni. Ez korrelál arra, amit még régebben hallottam, hogy benne van egy hetero srác abban, hogy egy nő kedvéért egy másik pasi is jelen legyen a szexben, de kényesen vigyáznak arra, hogy nehogy túl közel kerüljenek egymáshoz. Mennyire lehet oldott az a szex, ahol kényesen vigyáznak dolgokra. Ezért gondolom azt, hogy egy csoportszex akkor lehet igazán jó, ha mindenki kölcsönösen örömét leli a másik úgymond jelenlétének, mondjuk az már minimum biszexuális szex lenne. Ezzel a részével nem is lenne problémám. A másik, amivel bizonyítja a szerző, hogy elállatiasítja a szexet, hogy a két srác megegyeznek abban, hogy csajt cserélnek, de a lányokat erről nem kérdezték meg... Gyönyörű volt itt is látni, hogy legalább annyira játékszerként vannak itt is kezelve a lányok, mint a pornókban. Szabad gondolkodás ide vagy oda, abból nem engedek, hogy dolgok kizárólag mindkét fél (jelen esetben mindegyik) kölcsönös beleegyezésével történjen meg.

Úgyhogy ez a könyv nem segíti az olvasót abban, hogy engedjen és szabadabban gondolkodjon a szexről. Ugyanúgy a pornófilmek szintjén mutatja be a szexet, és mivel én sem tudok más olyan könyvről, amelyik ennyire részletesen ecseteli az aktust, ezért még mindig komoly hiánynak érzem, hogy nincs egy olyan olvasmány, ami a szexet a mindennapi élet részeként mutatja be. Olyan könyvet, történetet tartanék ideálisnak, ahol mondjuk egy párkapcsolatot mutatnak be, rendesen kidolgozott történettel, amennyire lehet, valóságosan és a szexualitást, mint az életük részeként mutatja be, akár ilyen részletességgel, csak jobban teret kapna az érzelem, az intimitás, ami személyes megítélésem szerint a szex valódi lényegét adja. Sokkal nyíltabb téma lenne ezáltal, mert így megjelenne oly módon, ahogy a többség megéli. Meg ez a "szexmaraton" szó is... Azt nem mondom, hogy ennek a könyvnek nem szabadott volna megíródnia, mert megvan a maga helye, de eléggé mélyen. Sehol nem valósághű a kerettörténet, a beszólások inkább kellemetlenek, a szereplők olyanok, amilyen a szex maga... Tessék olyan könyvet írni, ahol érzékeltetik, hogy miért is jó ha két (vagy akár több) ember megéli egymás intim együttlétét!

Nincsenek megjegyzések: