2021. február 9., kedd

Tanulás holland egyetemen 2. rész - Legyőzendő akadály

Ma volt az Erasmus tájékoztató, ami egyben fellelkesített, de egy olyan komoly akadályt állíttott elém, amit átugrani tényleg minimális az esélye. De most tényleg úgy vagyok vele, hogy ha meg sem próbálom, azt bánni fogom. A baj ugyanis az, hogy a holland egyetemek többsége B2-es szintű holland nyelvtudást vár el. Na most ide eljutni a jelen A2-es szintemről... Nincs más út, mint extrém módon tanulni hollandul, de tényleg olyan szinten, hogy még az intenzív nyelvtanfolyamok is csodájára járjanak. Emellett holland barátaimmal ezentúl csak hollandul beszélgetek. Lassan fog menni, meg persze megkértem, hogy javítsanak nyugodtan, ha valami rosszat írok. De nagyon jó módja lesz a nyelvtanulásnak.

Az biztos, hogy fogok néhány kifejezetten vicces hibát ejteni. Amikor KaiGRT-nek írtam, hogy mennyire izgatott vagyok, akkor a "opgewonden" szót használtam. Ezt inkább szexuális izgalomra használják. Azt hiszem, páran jót fogunk szórakozni, miközben megmászom a B2-es szint magas hegycsúcsát.

Emellett egyéb lehetőségeket is megragadok, hogy tovább tanuljak hollandul. Azt, hogy mindig előrébb leszek a könyvben, mint az órán, ahol épp tartunk, az nyilvánvaló lesz. Nem fogok kérni tanároktól külön órát, vagy külön segítséget, mert azt gondolom, hogy van épp elég tanulójuk, van kivel foglalkozzanak. Ezért inkább egyéni úton tanulok tovább. Amit csak tudok. Gyűlölöm az elöljáró szavakat, a holland nyelv pedig tele van velük, de meg fogom tanulni a helyes használatukat. Csak a másik probléma, hogy a tanszéken döntik el, hogy ki milyen szinten van hollandból, és nem tudom, hogy igazoljam, hogy ha tényleg sikerül egyedül tanulni, és magasabb szinten vagyok. Most így hirtelen azt találtam ki, hogy házi feladaton túli plusz munkával, önállóan írt szöveggel jelzem a tanárok felé a plusz munkát.

Ha már ennyire szeretem a Haikyuu!!-t vegyem hasznát a gyakorlatban is és legyek annyira eltökélt, mint Hinata.

Nincsenek megjegyzések: