2012. szeptember 30., vasárnap

Új scanner

Itt a Tescóban nemrég van a parkoló egy részén minden hétvégén reggel bolhapiac. Anyám szétnézett, és talált egy scannert, 4000 forintért adta. HP scanjet 3970, nem volt kérdés, hogy megvegye. A HP Photosmart C5180-as multifunkciós géppel az volt a baj, hogy ha nem érzékelt tintapatront, akkor semmit nem lehetett csinálni vele, még scannelni sem. És amikor vettem bele utángyártott patronokat, akkor az elején még tudtam használni (akkor scanneltem be a 3DS dolgokat), de utána meg problémázott vele, hogy nem tetszik neki a patron, hát akkor ennyi volt. Az i-re az tette a pontot, amikor, amikor a zsidával közös albérletbe költöztünk, akkor nem találtam meg a vezetékeit. Nagyon szép, hogy így elveszett, úgyhogy úgy döntöttem, hogy eladom. Na ez volt életem legszerencsétlenebb adás-vétele. Úgy kezdtem, hogy 3000 forintos induló árral, és 8000 forintos villámárral. Így nem kellett senkinek, levittem 1000 forint - 3000 forintra, de így sem vette meg senki, és már küszöbön volt a költözés, és semmi szín alatt nem akartam magammal vinni, ezért úgy voltam vele, hogy akkor legyen 1 forint, aztán lesz, ami lesz, hátha így 1000-nél is többért viszik majd el. Igen ám, csakhogy totál elfelejtettem, hogy az aukció végéig már csak másfél óra van hátra, így nem látták már sokan, így egy licittel, egy forintért ment el... Kerestem a megfelelő tárgyat, amivel a fejemet verhetem, nyilván nem csináltam ilyet, de nagyon rosszul jött ki. T_T Utólag sajnáltam, de hogy a jó oldalát nézzem, legalább cipelni nem kellett, ugyanis veszett nehéz volt.

És most, hogy itt a Media markt-ban van végkiárusítás, néztem valami nyomtatót, hátha van valami olcsón. Volt egy szintén HP multifunkciós 5000 forintért, de a tintapatronok nincsenek benne. Nagyon szép, akkor ugyanott lennénk vele, ahol a part szakad, ha az is ugyanolyan finnyás, mint a régi, csak scanner meg 20.000 forintnál kezdődik. Anyagilag ott nem tartunk, de hogy ezt megtaláltuk, ez nagyon boldoggá tett. Volt is vezeték hozzá, csak a telepítő CD nem volt meg, de nem baj, biztosan megvan a programja a HP oldalán. Igen, de csak Windows Vistáig van frissítve, de úgy voltam vele, hogy megpróbálom vele, de nem csinált semmit. Úgyhogy rákerestem a Windows 7 driverre, de a találatok jórésze az volt, hogy nem támogatja a Windows 7-et. Már lassan úgy voltam, hogy lehet visszavinni, amikor egy helyen találtam egy drivert. Kicsit féltem, mert számomra ismeretlen oldalról szedtem le, így volt olyan gondolatom, hogy vírust is költöztettek a fájlba, de egy életem egy halálom elven leszedtem. Feltettem, és működik! ^_^ Úgyhogy van Windows 7-re drivere.

Nyomtatót már úgysem használok annyira, bár egyszer-egyszer jól jönne, a multifunkciós készülékek meg nem scannelnek olyan szépen. De ez valami csodaszép. Be is scanneltem a Dragon Ball Z első videokazettájának a borítóját, hogy lássam, és teljesen odavoltam, hogy milyen szép lett:

Elégedettségi szint: 100% Ezzel fogok CD borítókat, sőt tervbe vettem, hogy a Disney videokazetták borítóit is bescannelem, mert azokat sem találni meg sehol, és azoknak van akkora eszmei értéke, hogy megmaradjon az utókornak. Van másik oldala is, mely nem annyira színes, de álljon itt:

Keressük, már meg is találtuk. Úgyhogy jó vásár volt.

Nincsenek megjegyzések: