2012. szeptember 10., hétfő

Új ágy és egy kis gasztronómia

Végre van saját ágyam. ^^ A matracot és az ágyrácsot anyám vette meg, az ágykeretet meg én. Nem is volt annyira drága:

  • matrac: 9.500 forint
  • ágyrács: 2.700 forint
  • Ágykeret 10.000 forint

Így összesen 22.000 forint. Ez a legolcsóbb JYSK-es összeállítás, aka Price Star. Nekem ez is tökéletesen kielégíti az igényeimet, én nem is értem, hogy miért van 70-80.000 forintos matrac, mennyivel lehet az jobb? Ez az összeállítás nagyszerűen kielégíti az igényeimet. A keretet egyébként egyedül barkácsoltam össze, viszont, ez az első olyan JYSK-es termék, ami sehogy nem akart úgy összeállni, ahogy a tervrajzban volt. Kiderült, hogy hibásak a lábak, mert a másik oldal lába pont az ellenkező irányban van, és ahogy jobban megnéztem, nem én raktam össze rosszul, ez ilyen. Szerencse, hogy ez nem befolyásolja az ágy "meglétét", miután csak annyi hibádzik, hogy négy fatiplit nem tudtam beletenni, ami a két láb között tartja össze egyenesen a szélesebbik oldalát az ágynak, csak egy kicsit kellett ügyeskedni, és nekem is egyenesen áll. Különben ez volt az a bizonyos matrac, amiről annyira le akart beszélni az az eladó srác. Semmi baja nincs, ugyanúgy használható, és az elvileg 30 kilós max. terhelésével olyan jól bírja az én 65 kg-omat, hogy az már szinte kész csoda. -_- Szerencsére nem láttam az eladótérben. Egyébként ilyen ágyon aludtam, abban az albérletben, amelyikban Mystrával laktam, és szerettem azon aludni. ^^

Mellesleg azért döntöttünk úgy, hogy megvesszük az ágyat, mert az a fotelágy, amit a szomszéd ajánlott fel, pénzt kért volna érte, és amikor kérdésemre azt mondta, hogy 8.000 forintra gondolt, nagyot néztem. O_O Még ha egy olyan ágy lenne, amit sokáig tudnék használni, de nem akarok egy keskeny gyerekágyon vagy 10 évig aludni... Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy azt inkább visszaadjuk, és veszünk egy sajátot, amit tényleg hosszútávon tudok használni. Így lett ez.

És a hétvégén kihasználtam a lehetőséget arra, hogy megtanuljak csinálni egy pár egyszerűbb kaját. Többször is előfordult velem az, hogy megkívántam a lángost, és a palacsintát, de hát azt nem tudom megcsinálni, és ha akkor is enni akarok, amikor nincs kilátásban, hogy hazamegyek Békéscsabára, akkor jobb, ha megtanulom, hogy kell megcsinálni. Igazából nem is tudom, hogy min lepődtem meg jobban, hogy ennyire egyszerű megcsinálni, vagy hogy ennyire jól ment.

Csak a legegyszűbbek:

Lángos

  • 0,5 kg liszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 szárított élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só

Csak mivel eléggé ragadós a tészta, ezért egyrészt érdemes valami zacskóban tartani a fel nem használt tésztát, és az alját, és a tetejét is beolajozni. És amikor sütjük, akkor a kezünket is olajozzuk be, hogy oda se ragadjon a tészta. Az az érdekes, hogy már többször próbáltam azt, hogy legalább megsütni, és szétnyújtani a tésztát, de ez nem ment. Most meg milyen könnyedén sikerült. Tényleg semmiség, és az még, hogy milyen olcsó kaja. És pár apró összetevővel mennyit lehet csinálni. Tényleg megéri lángossütőként vállalkozást nyitni, kár, hogy a Határ úton már 2 helyen is lehet lángost kapni.

Palacsinta

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só, cukor
  • 1 kis tej (simára keverni, fakanállal)
  • Szénsavas ásványvíz.

Na a palacsintától egy kicsit jobban tartottam. Kiskoromban többször voltam anyámnál a konyhában, amikor palacsintát csinált, és mindig féltem attól, nem ragad-e a serpenyőbe, erre valahogy sosem láttam garanciát. És ez is, olyan könnyen ment, és erre is igaz, hogy egy pár olcsó összetevőből milyen jó kaját lehet csinálni. Nekem a fahéjas a kedvencem, meg egyszer egy palacsintásnál ettem banános-joghurtosat, az nagyon ízlett. Kéne valami hasonlóan egzotikusat csinálni. Egyszer ettem Nutellásat is, baromira finom, de nem tudok sokat enni belőle, mert émelygős.

Úgyhogy minden jól alakul, jó fizetést kaptam, ki tudtam fizetni az albérletet, kell ennél több? ^^ Ja, hát a szerelem. Majd... van idő.

Nincsenek megjegyzések: