2019. március 22., péntek

Eredeti Haikyuu!! DVD

Hát én azt se tudom, mit csináljak boldogságomban, megkaptam a Haikyuu!! DVD-ket Angliából!


Nem véletlen írok manapság ennyit az animéről. Nem csupán kiváló anime, mely a kedvencem lett, hanem konkrétan inspirál, visszahozza azt a lelkesedést, amit gyerekkoromban éreztem. Olyan lett számomra a Haikyuu!! az animék között, mint Super Mario a videojátékok között. És nem kell nagyon ismerni ahhoz, hogy ki lehessen következtetni, hogy ez mit jelent, elég csak a nicknevemet megnézni.

Ezek DVD-k jelentek meg Angliában. Az első évad 25 része 5 lemezen van. És meg kell hagyni, igényes a borító. A hátulja ilyen:


Bár már beletörődtem abba, hogy Magyarországon nem jelennek anime DVD-k, de ezt látva azért elgondolkodtam azon, hogy bár jelennének meg ilyen igényes kiadványok nálunk is. Extrák nem nagyon vannak a lemezeken, a két opening és ending creditless változatban, meg valami Sentai cucc, ami fogalmam sincs, hogy kerül a DVD-kre, de legyen... Gondolom, a DVD kiadójának egy másik kiadványa, nem tudtam kikövetkeztetni, hogy pontosan mi az.

Egy kis "csalódás" azért ért, mert gondoltam, hogy ha megjönnek ezek a DVD-k, akkor biztos lesz rajta angol hang, na mondom magamban, megerőszakolom magam, és megnézem angolul is. Nem hiszem, hogy külön elemezni kell, hogy miért gyűlöletes dolog angolul animét nézni. Erre döbbenten látom a borítón, hogy nincs rajta angol hang. Csak japán hang, és angol felirat, ami automatikusan elindul az animével.

Íme az 5 lemez. Nos igen, ha nincsenek magyarul, jók lesznek angolul is. Komolyan mondtam, hogy elkezdem gyűjteni a Haikyuu!!-s relikviákat, és nagyon komoly gyűjteményt tervezek beszerezni az animéből. Egy kis személyes dolgot megosztanék: Nővérem hazajött Magyarországra pár napra, és megkérdezte, hogy mit hozzon nekem. Éltem a lehetőséggel, írtam neki, hogy ha nem probléma, akkor ezeket a DVD-ket kérném. És úgy néz ki, hogy nem volt probléma. :) Hihetetlenül örülök nekik, tényleg rég lelkesedtem valami miatt ennyire. Még annyit elárulok, hogy jeles apropója van annak, hogy hazajött, ugyanis anyukának ma a születésnapja, egészen pontosan a 70. Így lesz egy nagyobb ünnepség, ha hazajön ma késő délután.

A DVD menüje is egyszerű:


És minden teljesen japán rajta.


Bár igaz itt csak a cím van, de még ez sincs angolul írva, pedig a DVD borítóján látható, hogy van hivatalos angol nyelvű logója az animének. És az opening is feliratozva van.

Nem tudom elégszer leírni, mennyire örülök ezeknek a DVD-knek. Ha majd lesz rá anyagi lehetőségem, beszerzem Angliából a Blu-ray-eket, illetve a mangákat is elkezdem gyűjteni angolul. Sajnos csak az első évad jelent meg Angliában, ez jelezheti, hogy nem váltotta be kereskedelmileg a hozzá fűzött reményeket. De ami van, azt megbecsülöm, és meg fogom szerezni.

Pont tegnapelőtt végeztem az első évaddal, most harmadjára is megnézem. Vasárnap megyek vissza Pestre, ott van a scanner, bescannelem majd a DVD borítókat.

Nincsenek megjegyzések: