2015. december 11., péntek

Nincs magyar Nintendo eShop

Azt hittük, hogy lesz ilyen lehetőség, de mint kiderült, ez álhír. Kár, pedig nagyon jó lett volna, ha végre világszerte lehetett volna hirdetni, hogy magyarok vagyunk. Az egész őrület innen indult el, és most, hogy kikerestem a linket, és már tudom az igazságot, valahogy evidens, hogy ennek nem feltétlen szabad hinni, hiszen a levél csak félig látható. Hol van például az aláírás? Már ha levélről van szó, mert ilyet én is könnyen tudok szerkeszteni, azt kirakom képként. Persze utólag könnyű okosnak lenni, akkor kellett volna józanul gondolkodni, amikor ezer lelkesedésemben voltam. De leginkább az vakított el, hogy a hír a Nintendo Life-ra is kikerült, ők pedig nem arról híresek, hogy csak úgy kitesznek egy hírt mert olvasták valahol. Ha pletykát is tesznek ki, annak is általában van alapja. De hiába is minden magyarázkodás, a lényeg, hogy azt hittem, hogy ez egy új korszak kezdete Magyarországon, reméltem, hogy mi is végre megkapjuk, ami nekünk jár.

Persze azért nézegettem a lehetőségeket, ugyanis ez a dolog mindenképp problémás, ugyanis a Nintendo Network ID-hez beállított országot nem lehet változtatni. Tehát, ha egyszer beállítottuk United Kingdom-ra azon nem lehet változtatni. Ennek egyszerű oka van: Hogy ne lehessen átváltani azért, mert egyik-másik ország devizájában olcsóbb vásárolni az aktuális árfolyam miatt. Ez alapvetően logikus, de ennek is van egy kiskapuja, hiszen ha a Wii U országát megváltoztatjuk (ezt külön kell beállítani), akkor létrehozhatunk egy másik NNID-t (vagy valamelyik családtagunkét ide állíthatjuk be), és máris nem angol fontban, hanem euróban vásárolhatunk. Persze ehhez a konzol országát is folyamatosan állítgatni kell. Szóval a lényeg az, hogy a további országok Nintendo szerverre történő csatlakoztatása alapvetően nagyon jó dolog lenne, de azoknak, akiknek már van NNID-jük, azok nem tudják átállítani az országot, csak a fentebb említett kiskapu alkalmazása az egyetlen megoldás. Illetve reméltük, hogy a Nintendo lehetővé teszi, hogy megváltoztassuk az országot, és magyarok lehessünk. Erről semmi hír nem volt, sőt utólag jöttem arra is rá, hogy sem erről, sem az eredeti hírről a hivatalos oldalon nem írtak semmit.

Ezt már észrvettem, és a hét elején írtam a magyar Nintendo forgalmazónak, hogy mit tudnak az egészről, de csak annyi választ kaptam lényegében, hogy spekulációkat nem kommentálnak. Először dühöngtem magamban, hogy ez nem spekuláció, és ez ki volt téve hírnek. De csak nincs semmi, hát az európai support-hoz fordultam E-mailben. Először jó jelnek vettem azt a sablonos választ, hogy türelmet kérnek, mert rengeteg megkeresést kaptak. Ilyet nem szoktak írni. Azt gondoltam magamban, hogy ha ennyien írnak, akkor biztosan lépni fognak ez ügyben. Ma reggel kaptam egy választ, hogy nem engedélyezik, de itt kezdett gyanús lenni a dolog, mert értetetlenséget vettem ki a válaszból.

De azért megcsináltam, hogy Wii U-n beregisztráltam egy felhasználót, de először nem sikerült, mert nem tudtam, hogy csak az adott konzol országához lehet kötni a NNID-t. Ez törölve, átállítottam az országot Magyarországra. Erre kaptam azt, hogy nem lehet használni az online szolgáltatásokat. Na akkor baj van, de utolsó szalmaszálként létrehoztam még egy felhasználót, de ez elég hamar megfeneklett, mert nem mehettem fel a Nintendo Network-re, hogy csatlakoztassam a felhasználót. Itt lettem biztos abban, hogy nem igaz a hír. És a magyar forgalmazó tényleg nem tudott semmiről, hiszen nem is volt miről tudniuk.

Na sebaj, kalandos eset volt, és azért sem sebaj, hogy becsapás a hír, mert ha tényleg rengetegen keresték a Nintendót, akkor elképzelhető, hogy tényleg lépni fognak az ügyben.

Nincsenek megjegyzések: