2024. július 18., csütörtök

Nintendo World Championships megérkezett!

Hát, ha nem kis viszontagságok árán, de ma megkaptam a Nintendo World Championships-et! Az előrendelés körülményes részletei itt olvashatók, nem is mennék bele részletesen. Csak annyi mondanék röviden és tömören, hogy a Nintendo nagyon ügyesen megcsinálta azt, hogy tényleg legyen eszmei értéke a játéknak. Nem elég, hogy profilonként csak egy példányt lehetett rendelni (ez még érthető is), de a Nintendo konkrétan feltalálta a digitális sorbanállást is.

De most már rendben van minden, és a megjelenés napján, azaz a mai napon én is megkaptam. Szép, csodálatos doboz. És azért tegyük hozzá, akármennyire is volt trükk a Nintendótól, hogy egyedi értéket adott a kiadványnak, csodálatosan néz ki. Ezt kérem, így kell csinálni! Szép vastag dobozban érkezett meg a játék, benne sorakozik minden.

Igazából ha valami ilyesmi lett volna 2010 decemberében a Super Mario All-Stars Wii kiadása, untig tökéletes lett volna. Az lett volna a játék nívójához méltó. Ahogy ezt a Nintendo Entertainment System nagyságához méltó kiadásnak tartom. Ennél már csak akkor lehetett volna jobb, ha mi is megkapjuk a NES controllereket, ahogy a japánok kaptak Famicom controllereket a maguk fizikai kiadásához. Nyilván többe került volna, de bőven megérte volna az árát.

És hogy ez kibontva mit tartalmaz? Nyissuk hát a dobozt és kukkantsunk be.

A játék felül van középen, a kitűzők a bal oldali dobozban, a kártyák meg a jobb oldaliban. Középen a NES kazetta eredeti másolata. Még a műanyag kazettatárolót is mellékelték hozzá, ami a NES játékok sajátja volt. A kazettatartó meg a játék mellett a műanyag bélelésben van.

Igazán meg vagyok hatva, hogy mennyire stílusos. Pontosan úgy csillog, mint a NES-es The Legend of Zelda játékok. Milyen szép lenne, ha még NES konzolba téve is tudnám használni, akár az 1990-es játékkal játszani. Mert természetesen van NES játék is, annak rendje és módja szerint embertelenül magas áron. Én köszönöm szépen, bőven elégedett vagyok a Switch változattal.

És a kitűzők. Lényegéből 5 olyan kitűzőt találunk a dobozban, melyek a játékban is megszerezhetők. Érdekes volt kinyitni a dobozt, olyan, mint egy gyűrű doboza. Csak itt ékszergyűjteményt vehetünk a kezünkbe. Viszont a kitűzőket sehogy nem tudom kiimádkozni belőle... És mivel nem akarom, hogy bármi bajuk legyen, ezért ott is maradnak.

És a 13 kártya, amit ígértek. Jó ötlet volt a pixel artworköket renni az egyes kártyák hátuljára. Mindegyik nagy jó, bár a magam részéről egyet-kettőt kicserélnék, mást tennék, de nagyon jól néznek ki élőben.

Maga a játék meg azért érdekes számomra, mert soha, de soha nem játszottam végig speedrunnal egyetlen játékot sem. Ezért teljesen új számomra. Alapvetően nem szeretek végigszaladni a pályákon, sem ilyen videókat nézni, mert az számomra elveszi a játék lelkét. Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy megfogott a téma. Ahogy csinálom, és ráérzek az egyes feladatokra, most tudatosodik bennem, hogy milyen egyedi képességek kellenek ahhoz, hogy villámgyorsan megcsináljuk a feladatokat. Kezdve a reflexekkel, és arra az intenzív figyelemre, amire arra a néhány másodpercre kell, hogy tökéletesre sikerüljön minden. Bár van olyan érzésem, hogy a későbbiekben lesznek olyan nehéz feladatok, hogy inkább a csillagok együttállása kell ahhoz, hogy ott kiemelkedőt tudjak alakítani.

Egyébként az az Indiezero fejlesztette a játékot, amelyik a NES Remix-et is csinálta. Amennyire emlékszem a NES Remix-re az némileg más volt. Nem volt annyira fókuszban a speedrun, csak hogy megcsináljuk a feladatokat. De a Nintendo World Championshipsnél azt érzem, hogy a sebesség mindenek előtt. Megcsináltam egy pár küldetést és fogok is ma még játszani vele, mert nagyon tetszik. Jó a Survival mode is, hogy online játszott játékokat ment el és azt játszhatjuk. Mert azt vettem ki, hogy nem konkrétan online játsszuk a játszunk, hanem mások játékát tölti le a rendszer. Hátha meglesz 100%-ra a játék.

A kazetta meg a dobozok szépen ki vannak állítva.

Összességében megérte a pénzét ez a kiadás.

Nincsenek megjegyzések: