2022. január 1., szombat

Tervek nagyvonalakban 2022-re

Nos, eljött 2022, ami engem egyedül ért, így egymagam ünnepeltem. Többeknek is tetszett a kép, amit megosztottam, ezért úgy döntöttem, hogy ide is kiteszem. Így, hogy teljesen introvertált vagyok, nagyon jól elvagyok egyedül, így nem zavart, hogy egyedül voltam újévkor is, elvoltam egymagam.

Egyébként annak ellenére, hogy voltak kudarcok, mélypontok 2021-ben, nem éltem meg annyira tragikusnak a tavalyi évet, mert sokat tanultam belőle. Úgy érzem, hogy kellő muníciót kaptam arra, hogy 2022-re komolyabb változtatásokat hajtsak végre. Persze még vannak kételyek, kérdések, de bízom benne, hogy azok is megválaszoltatnak az idők során.

Azért is fogadtam meg 2022-re, hogy ez lesz a változtatás éve nálam, mert idén lépek abba a korba, amikor Okui Masami megjelentette a ReBirth albumát, így elhatároztam, hogy ez az év számomra is az újjászületés, a megújulás éve lesz. És hogy pontosan mit takar ez nálam? Az alábbiakat:

  • Komolyabb testedzés: Ennek az alapjait még decemberben kezdtem el csinálni, amikor a Ring Fit Adventure-ben elkezdtem kimondottan a felsőtestre edzeni. Ezt fogom komolyabban csinálni. Az ötlet az ősz során jött, akkor elkezdtem utánanézni, hogyan lehet műtéti úton segíteni, de amikor láttam, hogy 600-800.000 forint egy ilyen jellegű plasztikai, helyreállító műtét... nagyon durva, ezt még akkor se vállalnám be, ha lenne rá pénzem. Egyszerűen annyira hatalmas sok pénz, hogy bőven tudnám másra költeni, ami hasznosabb. Utána kezdtem el gondolkodni azon, hogy lehet-e ezen egy alakformáló edzéssel segíteni. Meg is kérdeztem röplabdán mindkét edzőt, szerintük igen. Bár az egyikük mondta, hogy annyira nem ért hozzá, ezért javasolta, hogy inkább konditeremben keressek fel személyi edzőt, és az ő segítségét kérjem. Na ez már sokkal jobban tetszett, mert egy konditerem bérlete sokkal inkább megfizethető, és ha jók a sejtéseim, egy személyi edző segítségét is igénybe vehetem azon a pénzen. Szerintem ez lesz majd idővel, de nem is feltétlen a pénzhiány miatt nem veszem most igénybe, hanem mert utazgatok Békéscsaba és Budapest között, nem tudok sokáig egy konditerembe járni. De addig a magam személyes konditermét használom, a Ring Fit Adventure-t. Itt is lehet bizonyos testrészekre edzeni, illetve saját edzésprogramot összeállítani. Valószínűleg ez lesz a nyerő számomra. Úgyhogy ezzel fogok komolyan foglalkozni.
  • Visszatérés Hollandiába: Ezt mindenképpen így vagy úgy, de megcsinálom. Az volt az egyik kudarcom, hogy haza kellett jönnöm, de idővel rájöttem, hogy én hol hibáztam, és bízom abban, hogy visszatértemkor tudom másképp csinálni a dolgokat. Igyekszek egy megbízható B1-es szintre feljönni hollandból, azzal már el lehet boldogulni az országban. És akkor ott könnyebb lesz elérni a B2-es szintet. Nemrég értesültem róla, és nagyon jó érzéssel töltött el, hogy az Erasmus szakmai gyakorlat pályázatomat végülis nem törölték. Az a rövid történet, hogy tavaly tavasszal nem sikerült gyakorlati helyet találni, és ezt be is jelentettem, egyben úgy értelmeztem ezt, hogy egyúttal a pályázatot is lemondom. De úgy tűnik, hogy ők ezt másképp gondolták, és a pályázatom érvényes 2022. június 30-ig. Csak az kell, hogy addig találjak egy megfelelő gyakorlati helyet. Ez pedig nagyon jó kiindulópont lesz arra, hogy Hollandiában elkezdjem az életemet. Addig kikutatom ott a munkakeresés rejtelmeit, lehetőségeit, és onnan már könnyebb lesz végleges munkát találni. Úgyhogy alakul ez is.
  • Megfelelő párkapcsolat: Ez lesz a legnehezebb, mert erre már tavaly is tettem érdemben lépéseket, de csak megerősíteni tudom, hogy mennyire nehéz megfelelő párkapcsolatot találni. Nagyon idióta szituációkba lehet keveredni, amik néha megálljt parancsolnak nálam, mert csak megismétlődik. Ugyanis két olyan eset volt az elmúlt években, amikor nagyon gyorsan, alig pár órás ismertség után, úgyszólván egymás karjaiba borultunk boldogságunkban. Na most az ilyen az viharsebességgel kialakult kapcsolatok értek véget a leggyorsabban és a legcsúnyábban. Méghozzá azért, mert alig ismerve egymást, túl nagy érzelmekkel vágtunk bele a kapcsolatba, aztán a nagy érzelmek hevében derültek ki a hibák egymással kapcsolatosan, és hogy annyira mégsem "fancy" a közös élet. A második ilyen eset után fogadtam meg, hogy szeretni szabad már az elejétől, de párkapcsolatba csak akkor megyek bele, ha biztos vagyok abban, hogy a hibáinkkal együtt el tudjuk fogadni egymást olyannak, amilyenek vagyunk, és elvárások nélkül szeretjük egymást. Ahol elvárás van, ott nincs tiszta érzelem. Na most ezek után bepróbálkoztak nálam egy néhányan, de soha nem lett több ebből rövid ismerkedős beszélgetéseknél. Mert én tényleg lassú mederben szeretném indítani a dolgot, mintegy barátként kezdeni, lássuk, mi sül ki belőle. De a másik meg egyből párkapcsolatot akar, és ha egyből, néhány órás beszélgetésből az jön le neki, hogy nem vagyok alkalmas neki párnak, akkor kvázi dob engem. Nem is leszek alkalmas annak, aki gyors visszacsatolást vár tőlem, mert lassan, fokozatosan nyílok meg, ahogy a másiknál is fokozatosan tapasztalom meg a személyét. Ugyan vannak első megérzéseim arról, hogy alkalmas lehet-e a másik a páromnak, de csak ez alapján dönteni rettenetesen nagy éretlenségre vall. Erre főleg a fentebb említett két példa után jöttem rá. Mert vannak dolgok, amik tényleg csak idővel derülnek ki, így változhat a vélemény a másikról. Ugyanakkor érdemes adni az első megérzésekre, és ha valaki szimpatikus, azt jobban szeretni, de be kell kapcsolni az észnek, és kordában kell tartani az érzelmeket. Ugyanakkor amennyire lehet, érdemes szabadjára engedni az érzelmeket, mert az inspirálhat, motiválhat a fejlődésre. Ha pedig az első megérzések alapján nem vagyok alkalmas, akkor is lehetne beszélgetni, mert miért is ne lehetnénk barátok? Barátokat szerezni meg mindig jó. Aztán az alakulhat idővel.

Az biztos, hogy a párkapcsolat a leginkább ingoványos terület, mert nemcsak rajtam múlik, hanem a másik félen is. A testedzés, és a jövőmet Hollandiával kapcsolatosan tudom magam irányítani döntő tobbségében, de a párkapcsolat az más téma ebből a szempontból, így azt érzem a leginkább bizonytalannak, hogy az megvalósulhat-e. De amit tudok, megteszek érte.

Nincsenek megjegyzések: