2022. január 28., péntek

Fülilleszték úszáshoz

Nagyon úgy néz ki, hogy a fogyás és az edzés több, mint egy átlagos újévi fogadalom. Most is minden nap csinálom, és már 3 kg lejött rólam. Elégedett vagyok az eddigi eredménnyel. Még 12 kg, és teljesen jó lesz. Azért is edzek folyamatosan, hogy amennyire csak lehet, jó alakom legyen.

Komolyan megfordult a fejemben, hogy ha már leadtam néhány kilót és jobb alakom lesz, akkor ki fogok járni az uszodába úszni. Na most ennek az az egyetlen akadálya, hogy nem tudok úszni... Ugyanis gyerekkoromban több gond is volt a fülemmel, emiatt többször kellett műteni, ami végül oda vezetett, hogy a mai napig nem mehet bele víz. Megvan a módszerem arra, hogy hogyan mosok hajat anélkül, így víz menne bele, azzal nincs gond. De időről időre megfordul a fejemben, hogy nagyon szeretem a vízközelséget, és nagyon szívesen megtanulnék úszni.

Ehhez az én esetemben egy fülillesztékre lesz szükség. Voltam is ma emiatt egy hallásközpontban, ahol megnézték a fülemet és levették a mintát. Ugyanis az orvos is úgy látta, hogy jobb, ha van valami a fülemben, amíg vízben vagyok, ugyanis begyulladhat a dobhártya, ha víz éri. A mintavétel nagyon rossz volt nekem. Mert ilyenkor az van, hogy benyom az orvos mindkét fülembe egy-egy adag gyurmát, ami felveszi a hallójáratom alakját, és az bent marad egy kb. 5 percig. De az az 5 perc rettenetes volt, amíg semmit nem hallottam. Jó állapotban van most a fülem, kevés probléma van vele, de annyira megmaradt rossz emlékként, hogy gyerekkoromban rosszabbul hallottam, hogy a mai napig rettegek attól, hogy elromlik a hallásom és úgy is marad. Ezt éltem meg abban a pár percben. Nyilván tartottam magam, nem estem pánikba, de az az igazság, hogy mélyen érintett és még most is a hatása alatt vagyok. De meg fogom szokni, mert ha tényleg akarok úszni, akkor is ennyit fogok hallani a külvilágból. De milyen lehet fülillesztékkel úszni tanulni. Ordítani kell az oktatónak, nem túlzás. Amíg a gyurma a fülemben volt, semmit nem hallottam az átlagos hangerejű beszédből. Úgyhogy igazából tanulni problémás lesz. De kitalálnék rá valami megoldást, mert azt érzem, hogy szívesen csinálnám. Hiányzik a víz közelsége.

Nincsenek megjegyzések: