2021. május 6., csütörtök

Hordozható DVD lejátszó

Terveim szerint az utolsó dolgot vettem meg, amire szükségem lehet Hollandiában. Egy hordozható DVD-lejátszót, méghozzá Philips márkájút! Egészen pontosan egy PD7000B/12-es modellű DVD lejátszóról van szó. Azért tartom ezt fontosnak, mert egyrészt a laptopban nincs optikai meghajtó, másrészt Hollandiában is sok használt DVD van minimális áron 1-2 Euróért, és venném őket azért, mert egyébként is szeretek DVD-ket gyűjteni, másrészt meg hollandul nézhetek filmeket, ami nyelvgyakorlásnak is ideális.

Több megoldáson is gondolkodtam: Vagy külső DVD-írót veszek a laptophoz vagy egy házat a belső Blu-ray írónak, ami a PC-hez van kötve. De mind a kettő eléggé drága megoldás, másrészt, egyikre sincs hosszútávon szükségem. Egy hordozható DVD lejátszót meg régóta szerettem volna magamnak, mert sok DVD-m van és ha úton olyan filmet néznék, ami nincs PC-n, telefonon, vagy most már Netflixen, akkor a hordozható DVD lejátszót használnám. De mivel drágállottam az árát, ezért nagyon nem firtattam a dolgot. És egy ilyen DVD-lejátszó kapcsán is úgy voltam, hogy akkor már jobb márkájú legyen. De még mindig nem olcsó egyébként, mert a fenti linken a Philips weboldalán 23.499 forintért adják azt, ami nekem meglett, én ezt meg jóval olcsóbban vettem ezt meg.

A jófogáson találtam, 5.500 forint volt írva, az épp megfelelt. Beszélgettem is az eladóval. Bár nem tűnt csalónak, de a tavalyi "baki" után körültekintőbb vagyok a Jófogásos vásárlásokkal. Minden kérdésemre készségesen válaszolt, bevállalta az utánvételes szállítást. Adott is 1.000 forint kedvezményt, tehát 4.500 forint lett volna, csak szegény eladó elkövetett egy olyan hibát, hogy elfelejtette a postaköltséget rám terhelni, úgyhogy összesen fizettem érte 4.500 forintot. Rákérdeztem, nem szólt, hogy utólag fizessek, úgyhogy ha levesszük az utánvétes szállítás díját, 1.700 forintért lett ez a lejátszó az enyém. A töltője is eredeti Philips, úgyhogy ezzel nagyon jól jártam. Az eladó meg végig készséges és együttműködő volt, úgyhogy hálásan megköszöntem neki mindent.

És kifogástalan állapotban van. A DVD rendben működik:

Ahogy a CD is:

Jack bemenet természetesen van, úgyhogy fülhallgatót is lehet hozzá csatlakoztatni. Illetve magammal viszem a Sony SRS-XB01 Bluetooth hangszórót, abból csak jobb minőségű hang jön. Illetve azt néztem, hogy van benne egy olyan "Jack-szerű" (nem tudom, minek hívják), aminek a másik vége kompozit kábel, ami azért lesz jó, mert ha majd jobb sorom lesz Hollandiában és fogok tudni venni egy kisebb TV-t magamnak, akkor asztali DVD-lejátszóként is funkcionál. Úgyhogy ezt hosszabb távon fogom tudni használni, mert asztali DVD lejátszót nem akarok venni. Majd az itthonit akarom elhozni, de arra meg nem tudom, mikor kerül sor. Úgyhogy terveim szerint ez a lejátszó sokáig fog szolgáltatot tenni. Úgyhogy ez nagyon jó vásár volt.

Nincsenek megjegyzések: