2021. május 5., szerda

Haikyuu!! sorozat vége után

Ma fejeztem be a Haikyuu!! visszanézését a 4. évad utolsó részéig és azt kell mondjam, hogy egy élmény volt! Úgy csináltam, hogy egy hétköznapi nap néztem meg egy epizódot. Újév napja után, január 2-án kezdtem el és mára, vagyis május 5-ére értem el a TO THE TOP! 25. részéhez, tehát az eddig levetített utolsó részhez.

A mai napig úgy nézek animét, hogy egy napon egy részt, mert nekem sokkal jobban tetszik az az érzés, hogy ha mondjuk egy anime például 25 részes, az bő 1 hónapig (ha hétköznapi napokon nézem) a mindennapjaim része lesz, minthogy egybe megtudjam az egész történetet. A másik ok meg az, hogy egyéb dolgokat is csinálok egy nap és nem akarok azzal időt tölteni, hogy ledarálok egy animét vagy egy sorozatot egy nap alatt. Akkor érzem tartalmasnak egy napomat, ha egy nap sok mindent csinálok. Ha egy dolgot csinálok sokáig, az engem pont, hogy frusztrálni szokott, mert egy helyre fókuszálok sokáig és az lefáraszt egy idő után. Másfelől meg engem jobban motivál az az előny, hogy az adott anime tényleg a mindennapjaim része lesz. Főleg, ha az az anime tényleg nagyon jó. És hát a Haikyuu!! az nálam külön fogalom. Egyébként is 2018 szeptembere óta a mindennapjaim része, de így, hogy 4 hónapon át néztem egy-egy részt, így ez különösen jó érzés volt. Nem bánnám, ha nem lenne vége az animének, mert a Haikyuu!! az egy életérzés, és hogy mit jelent számomra ez az életérzés, ez épp elég bizonyíték a My Anime List profilomról.

Nem maradok sokáig Haikyuu!! nélkül, azt tervezem ugyanis, hogy ha kimegyek Hollandiába, akkor újra elkezdem az animét, egyrészt mintegy megemlékezve arra, hogy honnan is indult el ez az álmom Hollandiába másrészt meg, ahogy Hinata új életet kezdett a röplabdával, úgy én is új életet kezdek Hollandiában és ennek szimbólumaként is.

Nincsenek megjegyzések: