2021. január 24., vasárnap

Ha a bosszúállók színre lépnek

Ismét találtam egy olyan animét, aminek nagyon rossz az átlagértékelése a My Anime List-en, de személyes megítélésem szerint távolról sem annyira rossz. Ez pedig az Avenger. 2 részt láttam ebből, és eddig kifejezetten tetszik.

A jövőben játszódik, méghozzá a Marson. Már elfoglalták az emberek, viszont gyerekek nincsenek. Helyettünk Android robotok vannak, akiket "doll" néven illetnek. Ők szolgálják az embereket. A főszereplő, Layla járja a világot (Marsot) szolgálójával Nei-jel. Velük tart egy Speedy nevű férfi is, aki "tenyészti" ezeket a robotokat. Rá nagy szükség van, mert Layla fenyegetést jelent a Mars "alapítóira" (akik először elfoglalták a bolygót), ezért folyamatosan küldik rá az Androidokat, hogy elkapják őket, de Speedy mindig megszelídíti őket. De hogy miért jelent rájuk fenyegetést, miért olyan tragikus a múltja, és mit tehet a bolygóért... Erről szól az anime.

Egyelőre ennyi, amit láttam belőle. Ígéretesnek tűnik, látok fantáziát a történetben. A miliő is átélhető, de ami miatt igazán tetszik, az a zene. Az ALI PROJECT énekli az openinget és az endinget, hát róluk is írtam már egy párszor. Az opening jobb, az ending inkább érzelgősebb, ami fontosabb, hogy az OST-t is az ALI PROJECT írta. És megint bebizonyították, hogy tudnak zenét írni. Hihetetlen jól kihozták az anime hangulatát. Nem egy zenére külön is felfigyeltem, hogy mennyire jól hangzik. Tehát, nemcsak hogy animéhez illő zenét írtak, hanem maga a zene is nagyon jó lett. Önmagában is hallgatható az OST album.

De ezért vagyok ALI PROJECT rajongó, hiszen hihetetlen hangulatot tudnak teremteni a zenéikkel. De én távolról sem érzem annyira negatívnak, mint sokan. Én szeretem az énekesnő hangját, és mindig mosolyra fakaszt, ahogy énekel. Vannak tényleg komolyan depressziós dalaik, de a döntő többsége inkább jó érzést kelt bennem.

Remélem a későbbiekben is tetszeni fog az anime. Eddig jónak tűnik.

Nincsenek megjegyzések: