2014. január 8., szerda

Família Kft. pack I.

Még nagyon régen megígértem, hogy elérhetővé teszek olyan Família Kft. részeket, melyeket nem játszott le a közmédia. Ahogy hallottam, az 116. részig elérhető interneten, ezért első körben kerüljenek ki azok a részek, melyek még lementek a köztévén a közelmúltban:

117. rész: Vilma, te édes
Adásba ment: 1994. január 29.
A nagyi el sem tudja képzelni, hogy őt egy férfi bármikor is levehetné a lábáról. Ám egy nap betoppan dr. Bartha Géza és egy csapásra megváltozik minden, Vilma szerelmes lesz. Szépék érdeklődve figyelik az eseményeket. Nem tudják, hogy a nagypapa pedig csak egy szerepre bérelte fel a kivénhedt színész Rómeót. A szerelem útjai azonban kiszámíthatatlanok.

118. rész: Szerelem rózsát terem
Adásba ment: 1994. február 5.
Pici kiborul, amikor megtudja, hogy exbarátnője férjhez megy, sőt már gyereket is vár és nem ő lesz a gyerek apja. Talán nincs minden veszve, létezik más módja is a társkeresésnek. Mónika például hirdetést ad fel "szerelem rózsát terem" jeligével és a válaszokat a Szép családhoz irányítja. Arra nem számít, hogy összeveszik Ágicával és így a levelek miatt kezd kínossá válni a helyzet. Kriszta, Deborah és Hajnalka húzzák ki őt a csávából és nem is esik nehezükre a "párkeresés". Egy megvalósulni látszó szerelem azonban nemvárt fordulatot hoz...

119. rész: A lovak állva halnak meg
Adásba ment: 1994. február 12.
Az írói vénával megáldott Kriszta egy tragédia megírására vállalkozott. Először a nagypapának tart felolvasást, akinek ezzel még a vérnyomását is rendbehozza. A darab másokra is jótékony hatással van: a nagyi kefírje hamarabb megalszik, apja virága álomba merül, a nyűgös bébi lenyugszik. Ádám szerint lehet, hogy a mágikusan unalmas szavakkal megírt mű okozta ezeket az eseményeket.

120. rész: Ha megjön Géza
Adásba ment: 1994. február 19.
Mónika udvarlójával szívességből gyakran Ágica beszél telefonon, aki bevallja: szerelmes lett Szépné hangjába. Csak Károly meg ne tudja! Ráadásul ezt a bizonyos Gézát Mónika randevúra hívja Szépékhez. A színjátékhoz még Kövér Lajos segítségére is szükség van, de ez csak olaj a tűzre.

121. rész: A kutya
Adásba ment: 1994. febuár 26.
Az ikrek folyton fűzik anyjukat, hogy vegyenek egy kutyát, ám a "ridegszívű" Ágica hajthatatlan. A véletlen úgy hozza, hogy Mónika megkéri Szépéket, vigyázzanak egy hétig a barátja kutyájára, mivel ők elutaznak édeskettesben. A kis fekete spániel mindenkit levesz a lábáról, kivéve Ágicát. De lehet, hogy ez csak álca?

122. rész: Doktor szép
Adásba ment: 1994. március 5.
Kriszta nehéz helyzetbe kerül, ha nem lesz kész egy vezérigazgatóval készítendő interjúval, kirúgják az állásából. Varjú úr azonban szóba sem áll vele. Ádám beveti most felfedezett orvosi csodamódszerét, amit egy beteg páciensen épp most próbál ki a kórházi gyakorlaton. A véletlenek összejátszása, hogy az a nő épp Varjú úr felesége. A szálak azonban kezdenek összekuszálódni.

123. rész: Horkolni vagy dudorászni
Adásba ment: 1994. március 12.
Kriszti nagy levegőt vesz és a régi ruháival a régi énjét is kidobja. Ráadásul el is akar költözni otthonról, aminek a hírére Ágica összezuhan. Szivaros Frici menti meg a helyzetet, akiről most derül ki, hogy van egy 19 éves lánya, akivel ezidáig nem tartották a kapcsolatot. Először ő kéri ki Szépné tanácsait, mint egy gyakorlatlan apuka, ám a végén hihetetlen lelki bravúrral csábítja vissza Krisztát a családja körébe.

124. rész: Kölcsöncsalád visszajár
Adásba ment: 1994. március 19.
Mónika különös kéréssel lepi meg Ágicát, hogy adja kölcsön a családját, mert az amerikai Joe bácsikájának el akar büszkélkedni. A nagybácsi megjelenésekor Szépné rögtönözni kezd, mint egy bejárónő és a tev a családtagok bevonásávakl sikerülni látszik. Joe bácsi boldog a "Szép" nagy család szeretétől körbevéve, ám hamarosan kibújik a szög a zsákból.

A leírások forrása: port.hu

Megy az M3-on a Szomszédok, annak hatására jutott eszembe a Família Kft. Most nézem életemben először ezt a sorozatot, annak idején nem követtem figyelemmel, és hogy őszinte legyek, akármennyire is dicsérték a sorozatot, soha nem hozott lázba, mert valahogy nem él a történet. És igazából szívesen nézem, meg jó is, de nekem lassú az egész. Számomra a Família Kft. nyüzsgő történései és poénjai közelebb állnak hozzám. De a Szomszédok még mindig nézhető, látszik, hogy tapasztalt színészek játszanak benne. Amin mosolygok, hogy amikor csak egy embert vesz fel a kamera, akkor megváltozik a színészi játék, és másképp is beszél. Ezt kihallom anélkül is, hogy éppen nézem a TV-t. A Bagi Iván, Nacsa Olivér páros szokta manapság parodizálni a sorozatot, és ezt nagyon jól észrevették.

Munkakeresés meg nyelvvizsgára készülés közben, ha tudok, időt szakítok a hétvégén, és bedigitalizálom a 315+ részeket, ameddig megvannak. Különben 2004-2005-ben a Viasat 3 elég sokáig leadta a Família Kft.-t, csak az volt a rossz, hogy nem voltak epizód számok írva, így sokat össze-vissza adtak le. Az megmaradt bennem, hogy egyszer láttam kiírva, hogy 205. rész, de ezt is gyorsan eltüntették. Amúgy megvannak ezek is videokazettán, csak mivel nem tudom, hogy melyik hányadik rész, ezért nem akarom kitenni letöltésre. De arra emlékszem, hogy megjelent már Mónika örök szerelme, Csibi úr.

Nincsenek megjegyzések: