2012. június 23., szombat

Nintendo 3DS XL, tenisz mánia és új kutya

Az E3-on mélyen hallgattak róla, most meg a Nintendo Direct-en kiderül: Lesz új Nintendo 3DS modell. Nintendo 3DS XL.

Szerintem a nagy bejelentéseiket a Nintendo Direct-re fogják tartogatni ezen túl. A Nintendo Direct a Nintendo saját csatornája, újabban itt jelentik be a nagyobb újdonságokat, címeket. Úgy gondolom, hogy mostantól háttérbe szorítják az E3-at, vagy oda másfajta bejelentéseket tesznek.

Szóval van ez a Nintendo 3DS XL. Nagyon ígéretes, nagyobb kijelzőn sokkal jobb lehet a 3D-s hatás. Ha matt felületű lesz a gép, akkor az nálam piros pont, mert az nehezebben koszolódik, és könnyebb tisztítani. Viszont tegye fel a kezét, aki rájött arra, hogy mit hiányolok a nagyobb gépből. Bizony, a második analóg kart. Ezt eléggé szemét húzásnak tartom, hogy kihagyták, hiszen hogy tesszük bele a Circle Pad Prót? Meg egyébként is: Ha a Wiinél meg tudták oldani, hogy a Wiimote-ba beleépítették a Wii Motion Plus-t, akkor ugyanezt miért nem lehetett a 3DS XL-nél is megcsinálni? Majd kiadnak külön Circle Pad Pro XL-t is, mi? Azt még el tudom képzelni, hogy azért hagyták ki, mert az megölte volna a sima 3DS-t, hiszen akkor már senki nem vette volna azt, ha már ott a 3DS XL nagyobb kijelzővel, és nem utolsó sorban az akksi is tovább bírja, 6,5 órán keresztül. Viszont van még egy érdekesség: Hogy ne legyen drágább a konzol, ezért nem csoagolták mellé az Adaptert. Na most ez is milyen? Egyrészt nem nagyon csökkentené az árát, mivel az külön nem sokkal drágább, és arra meg így is úgy is szükség van, ha tölteni akarjuk a 3DS XL-t, pláne akkor lesz szivatás, ha megint más lesz a bemenete, ahogy azt szokták néha váltogatni. Viszont ami megint pozitívum, hogy 4 GByte-os SD kártyát kapunk a 2 GByte-os helyett, ami a sima 3DS-hez jár. Viszont így lesz sokkal olcsóbb, 180 font lesz (kerekítsünk), míg a 3DS 135 font. Azt nem tudom, hogy a sima konzol mennyibe került megjelenésekor, de szerintem minimum 70.000 forinttal számoljunk. Nálam az fog sokat dönteni, hogy nagy képernyőn hogy fog mutatni a 3D-s hatás. Már most érzem, hogy nagyon fog tetszeni, és venni akarok majd egyet. EU megjelenés 2012. július 28.

Dübörög nálam a Mario Tennis Open láz! Nem hittem volna, hogy a Mario sport játékok újra a régi fényükben ragyoghatnak, mint a Nintendo 64-es korszakban. Ma délelőtt is végigjátszottam az egész metróutat, és nagyon élveztem. Rendkívül hangulatos a játék, olyan érzést ad nekem, mintha Marióék túllennének egy nagy kalandon, és lazításként teniszeznek egy jót. Nem ez az első tenisz játék, amivel játszottam, Super Nintendóra megvan nekem a Super Tennis. Ahhoz képest, hogy a konzol korszakának a legelején jelent meg, elég későn ismerkedtem meg vele, 1999-ben. Akkor csak a kazettát vettem meg, dobozosan a héten vettem meg, mert volt a Play Maniában, eredetileg 2.000 forintért, de mivel csak 1.500 forintom volt, ezért odaadták nekem annyiért. ^^ Így most két játékom van, akit érdekel, az megveheti vaterán, akár 500 forintért is, villámáron 1.000 forint. A játék 1991-ben jelent meg, ezért  csak csírájában használja ki a SNES specifikációját, sőt elég egyszerű játék. Nincs benne mentés, grafikailag, ha egy kicsit lebutítjuk, akár NES-re is elmehetne, de mégis volt benne valami különös, ami miatt nagyon sokat játszottam vele, sőt komolyan felkeltette az érdeklősédemet a sport iránt is. Még az is érdekelt, hol tudnék élőben játszani, de kiderült, hogy nem olcsó mulatság. És aztán abba is hagytam a játékot. Most a Mario Tennis Open hatására megint elővettem, és meglepett, hogy milyen nehéz játék. Arra emlékszem, hogy sokat küzdöttem akkoriban, hogy jól menjen a játék, de mostanra szinte minden tudásom elveszett. Ennek ellenére most is jó játszani vele.

És az biztos, hogy ha nem lenne a Super Nintendo plakát, akkor nem figyeltem volna fel a játékra. Ezt a plakátot adták a Super Nintendo mellé, meg is volt nekem 1993-ban, amikor megkaptam a gépet, de mivel apám tapétaragasztóval ragasztotta fel, így sajnos nem úszta meg a tapétázást. Néhány éve Fantos vett magának egy Super Nintendót, és felajánlotta a plakátot, hogy odaadja nekem, neki úgysem kell. Én akkor még nem tudtam, melyikről beszél, de elfogadtam. Amikor megláttam a találkozón, nagyon megörültem neki.

És most a Mario Tennis Open megint felkeltette az érdeklődésemet a tenisz iránt. És az internet egyik legnagyobb előnye, hogy bármikor olvashatsz olyanról, ami érdekel. A wikipédián minden részletre kiterjedő cikk van a sportjátékról. Még csak a felét olvastam el, de mindenképp el fogom olvasni végig. Érdekes, hogy maga a szó francia eredetű, a középkorban, amikor a franciák még ütő nélkül, bőrkesztyűvel játszották, akkor a dobó játékos elkiáltotta magát, hogy "Tenéz!" vagyis fogja! Ez a tenir ige felszólító alakja (a spanyolban a tener a birtokolni ige), és ezt az angolok "tenis"-nek értelmezték, innen jött a tennis szó. A 15-30-40-es pontozást sem értettem soha, hogy miért van így. Elmondások szerint az óra járásához viszonyították. Egy pont eléréséhez négyszer kell nyerni, ezért egy győzelem 15 pont. Így a harmadik győzelemnek 45-nek kell lennie, de akkor miért 40? Erről azt írták (nem biztos forrásból), hogy könnyebb kimondani a 40-et, ezért álltak át erre.

Ami nagyon tetszik a sportban az az, hogy mindig legalább 2 pont különbségnek kell lenni a győzelemhez. Így amikor 40-40 az állás, az a "deuce". Ez is francia szó, az "à deux"-ből ered, ami azt jelenti, hogy "kettőre". Tehát, ha egyenlő az állás, legalább 2 pont különbségnek kell lenni, ahhoz, hogy a játékos kapjon egy pontot. Ha az egyik nyer, akkor advanced-40 lesz, vagy fordítva. És ez azért nagyon jó, mert nagyon jó játékok kerekednek ki abból, ha két játékos tudása annyira azonos, hogy mindig változik Adv.-40, 40-40, vagy 40-Adv. között. Bagszi is itt volt kedden, hogy közösen játszunk Mario Tennis Open-t, és ugyanígy jártunk. Egyszerűen nem akart eldőlni, hogy melyikünk nyert, mert 40-40-ről mindig átbillent vagy az egyik, vagy a másik irányba, és nagyon jókat játszottunk, ritka az, amikor ennyire élvezetes egy játék. Ha jól emlékszem, végül ő nyert. ^^' És az is érdekes, hogy ugye egy szett 6 pontból áll (bár ahogy utólag megtudtam, ez is változhat 2, 4 és 6 között), és itt is legalább 2 pont különbségnek kell lenni, így ha 5-5 az állás, akkor 7-ig megy, de akár tovább is, ha utána 6-6. Tehát nagyon hosszú meneteket is lehet játszani, és szerintem ettől lesz nagyon élvezetes a játék, nagyon szívesen kipróbálnám élőben. 13 éve még az is eltántorított az élő játéktól, hogy mondták, hogy ahhoz nagy fizikai erő kell. Amikor néztem a TV-ben egy-egy teniszmérkőzést, rájöttem, hogy igen, egyrészt, hogy jól tudjunk szerválni, másrészt meg ha az egyik oldalon vagyunk, és ha az ellenfél a másik oldalra üti a labdát, el tudjuk érni. Akkoriban ez nem ment volna, de szerintem nem túlzok, ha most igen. Minden csak próba kérdése.

A Mario Tennis Open egyébként egy nagyon könnyű játék, ott inkább arra mentek rá, hogy a játékos élvezze a meccseket, a Super Tennis viszont nagyon nehéz. De pont a nehézsége inspirált akkoriban arra, hogy minél jobb legyek.

Új kutyát vettem a Nintendogs + Cats-ben, bár ez már csak annak árán lehetett, hogy beadományoztam az egyik háziállatot, hogy keressenek neki új gazdit. A tarka nőstény macskámtól váltam meg. Ugyanis összesen hat háziállatod lehet, három nálad, három pedig a hotelben. Nagyon szerettem volna egy Shiba Inu-t, és erre esett a választásom. Akamaru nevet adtam neki, mivel japán kutyafaj, ezért japán nevet akartam neki adni. Aranyos kutyafajta, bár engem inkább egy rókára emlékeztet, mint egy farkasra. ^^' Persze, sétáltatáskor bevitt a mélyvízbe. Ugyanis eső után volt, és a kutya előszeretettel mártózik meg a pocsolyában. -_-' Ez a kutya kétszer fürdött meg, hiába huzigáltam a pórázt, ő csak ment tovább. Ugyanis a kutyák taníthatók arra, hogy hallgassanak a gazdijukra. Azzal, hogy megjelenik felettük egy felkiáltójel, azzal jelzik, hogy megértették, hogy mit akar tőlük a gazdi, és ezt érdemes kutyakeksszel megjutalmazni. Ugyanis a 3DS-es kutyák is csak a jutalomfalatkából értenek. -_- Ha adunk nekik, akkor utána könnyebben értenek a szóból, miután eszükbe jut, hogy ha szófogadóak, akkor jutalomfalatkát kapnak. És miután a Shiba Inuval még csak most kezdtem el foglalkozni, így sehogy nem tudtam rá hatni. Ennek következménye pedig a prémium samponos fürdetés, csak az viszi le róluk a mocskot. Élvezet volt látni, hogy sétáltatáskor hogy ugrálnak róla a bolhák. De ha az aranyos kis szemébe nézek, egyszerűen mindent megbocsájtok neki. ^^

Nincsenek megjegyzések: