2011. október 15., szombat

Super Mario Bros. Deluxe

Tegnap nagy álmom vált valóra ennek a játéknak a beszerzésével. Gyakorlatilag 11 éve, amióta ismerem a játékot, szeretném beszerezni. Sok extra van van benne, amit azonnal játszhatunk, az a Super Mario Bros. játék. Habár már akkor is voltak kételyeim, amikor anno láttam gameplay képeket  a játékból, hogy ezt hogy lehet Game Boy Coloron kivitelezni, hiszen kicsi a kijelzője, és láthatóan nem fér ki a teljes játékkép, amit TV-ben láthatunk. És most a gyakorlatban látva, bejöttek az aggodalmaim. Nehezebb az irányítás ezáltal, hogy nem látod be az egész teret, és bár a Control Pad felső és alsó gombjaival lehet állítgatni a kameraállást, de szokni kellett. ^^' Utána már nem volt vészes. De meghaltam egy jónéhányszor... végülis nem játszottam végig vagy 40× az eredeti SMB-t! O_O De nem baj, új verzió, új kihívás, és GBC-n is nagyon élvezetes játszani, megérte megvenni. :)

Viszont, ha használtan veszek egy játékot, akkor mindig az az első dolgom, hogy minden adatot kitörlök, mintha én játszanék vele először. Meg az előző tulajdonos rekordjait nem akarom megörökíteni. Az, hogy az "Original 1985" (tehát az eredeti SMB játék) mentéseit hogy lehet kitörölni, arra nem volt nehéz rájönni egy kis utánajárással: Amikor rámész egy mentésre, meg kell nyomni a START-gombot. De hogy az összes létező mentést hogy lehet kitörölni, annak már komolyabban utána kellett járni, de meglett. ^_^

  • Válaszd ki az Original 1985 játékot
  • Menj rá egy mentésre
  • Nyomd meg a START-gombot
  • Menj rá a Clear-re.
  • Nyomd meg egyszerre a SELECT és az A-gombokat

Szerencsére a GameFAQs-on minden fent van. Igaz, hogy előtte végigvittem a SMB-t, de sebaj! Nem lehet elégszer végigvinni. Egyébként az SMB-ben extra, hogy van térkép is, ezzel szemlélhetjük, hogy épp hol járunk, de szerintem semmi értelme nincs. Akkor lenne jelentősége, ha mindegyik világnak lenne egy sajátossága, mint az SMB3-ban, így csak szemléltetésképp jó, hogy lássuk, hogy épp hol tartunk. Még ami furcsa, hogy Toad ugrál, ha megmentettük. ^^'

A játék több extrát is tartalmaz. Van Challenge mód, ahol végigmehetünk úgy a pályákon, hogy minden rejtett cuccot felveszünk, úgy, mint piros érmék, Yoshi tojás. És van VS Game is, ha van GBC Link kábelünk, akkor társunkkal játszhatunk, hogy ki ér előbb a pálya végére. Ha végigvittük az eredeti játékot, akkor megjelenik Luigi, nála játszhatjuk a The Lost Levels játékot. Mivel 5 életünk van, és pályától kezdhetjük, ezért élek a gyanúperrel, hogy könnyebb lesz itt végigvinni. Virtual Console-on egyszerűen képtelen vagyok végigjátszani, szenvedek a 8. világban. Boo-nál meg kedvenc szellem karakterünkkel mehetünk egy versenyt egy teljesen egyedi pályán. A Records-ban az adatainkat nézhetjük meg, az albumban megnézhetjük, hogy eddig milyen érméket szereztünk meg, milyen ellenféllel találkoztunk. A Toy Box-ban meg aranyos játékokat játszhatunk, amolyan extra, amúgy semmit nem tesz hozzá a játékhoz.

De összességében maximálisan elégedett vagyok a játékkal, nagyon tetszik. Sajnos csak a kazetta van meg, örülnék, ha meg tudnám szerezni a dobozát, és a leírását. Meg eszembe jutott, hogy GBA-n is megjelent a Super Mario Bros. NES Classics sorozat keretén belül. Azt még nagyon-nagyon hiányolom. Néztem is az eBay-en 15-20 euróért adják kompletten, dobozzal, leírással. Kiadnék érte annyit. Ez csak maga a NES játékot tartalmazza. 2004-2005-ben adtak ki GBA-ra 12 régi NES játékot. Európai verziók számozva vannak:

  1. Super Mario Bros.
  2. Donkey Kong
  3. Ice Climber
  4. ExciteBike
  5. The Legend of Zelda
  6. Pac-Man
  7. Xevious
  8. Bomberman
  9. Metroid
  10. Zelda II: The Adventures of Link
  11. Dr. Mario
  12. Castlevania

Az első nyolc 2004-ben jelent meg, az utolsó négy pedig 2005-ben. Ezek közül nekem négy van meg: 2, 5, 9, 10. Azt nem mondom, hogy mindegyikkel ide most azonnal, de örülnék, ha a gyűjteményembe tudhatnám mindegyiket. De csak szépen lassan.

Nincsenek megjegyzések: