2011. október 7., péntek

JAM Project és ONE PIECE

Szerdán jelent meg az új JAM Project kislemez, mely a Cardfight!! Vanguard anime második opening dala: Believe in my existence. Sokkal jobb lett, mint az előző opening, melyet szintén az együttes énekelt el.

http://www.youtube.com/watch?v=2bVY8PvcUik

Érdekes, hogy nemrégiben még nem szerettem annyira az együttest, mert úgy voltam vele, hogy mindegyik daluk egy kalap alá kerül, de amikor szűk egy éve komolyabban hallgattam a dalait rájöttem, hogy ez nagyon nincs így, sőt mára már olyan szinten rajongok értünk, a csapat hölgy tagjának Okui Masaminak szóló karrierjéért. A kislemezeiket nem venném meg, de a Best of- és a stúdióalbumaikat mindenképp! Meg a JAM Project 10th Anniversary Complete BOX-ot is túlzásnak tartanám, de nagyon megnézném élőben, hogy néz ki. Az együttes 2010-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, ennek alkalmából kiadott egy hatalmas kiadványt, mely 8 CD-t, 4 DVD-t, és egy könyvet tartalmaz. Ez a pakk 29.800 yen, ami jelenlegi meggyengült árfolyan szerint kb. 86.000 forint. Biztos nagyon szép, de durván 100.000 forintot kiadni egyszerre ilyesmire, azért soknak érzem. De ha elérhető áron lenne, és ha lenne rá pénzem, akkor nem hezitálnék beszerezni.

És ha már JAM Project, nagy örömmel vettem, hogy az új ONE PIECE openinget ismét Kitadani Hiroshi énekli. Ő énekelte az első openinget, a We are!-t, és most megkapta a 15. openinget, melynek címe: We Go!

http://www.youtube.com/watch?v=2xFT9Id0P0c

Vártam is, hogy milyen lesz, mert a We are! nagyon jó dal lett, ehhez képest csalódásnak érzem. Kicsit elborult lett. Az a helyzet, hogy Kitadani-san is ír dalokat a JAM Project-nek, és ő felel az elmebetegebb dalokért. Ez pozitív értelemben. PRAISE BE TO DECEPTICON és Go! Stand Up! Ezek jutnak így eszembe tőle. Amikor ezt a két dalt először meghallottam, először nem tudtam hova tenni, mert nem jellemző rájuk ez a fajta komolytalankodás. Egyébként a JAM videójában balról a második ő, vöröses hajtincsei vannak. Olvastam egyébként róla olyasmit, hogy nem veti meg az alkoholt (japán wikipédián volt ez írva), és van egy pár megnyilvánulása, ahol már azt éreztem, hogy átlépte azt a határt, amikor lelkesedését akarta kinyilvánítani, és már soknak éreztem azt, amit csinált. De ez nem von le az énekesi értékéből, mert hatalmas előadó!

Holnap MondoCon, és elvileg esni fog az eső! Nem nagyon emlékszem így hirtelen olyan con-ra, ahol esett volna az eső, de ez azért lesz érdekes, mert beszéltük egy páran, hogy az anime fangörlök jókora része egész nap mást sem csinál, csak szétnéz a vásároknál, és egész nap kint ül a fűben. Ez ilyen mi van? alapú dolog. Ezért kiadni 3.800 forintot két napra? Talán annyira selymes a Hungexpo fűje, hogy megérje azért fizetni, hogy kint üljenek? Lelkük rajta. Ezt nyilván nem fogják esőben megcsinálni, így legalább részt vesznek a programokon. De ha esni fog az eső, akkor szép lesz bőrig ázni, mire elmegyünk a K épületből a 25-ös Csarnokba, vagy a konzol részlegbe.

Nincsenek megjegyzések: