2011. október 24., hétfő

Welcome to the Warp Zone!

Mariós pulóver Magyarországon? Hát megértük! A WestEnd-ben levő C&A-ban lehet kapni Mariós pulóvert. Nem olcsó, 5.990 forint, de megéri, mert nagyon kényelmes. És eredeti Nintendo licenszes! Előtte elmentem több C&A-ba, de egyikbe sem volt. Még Békéscsabán mondták, hogy nem ugyanaz a beszállítójuk, így lehet, hogy azt a pulóvert csak a WestEndben lehet kapni. De amikor visszajöttem Pestre, úgy döntöttem, hogy megnézem az Aréna Plázában, és az Árkádban.

De a Pestre visszautazásom sem volt sima. Némi bonyadalmak miatt az új diákigazolvány matricám a Szent István Egyetemről van, ott is van hallgatói jogviszonyom, viszont maga a diák a BGF-ből származik. Azt láttam, hogy igen szigorú a kalauz, de belémkötött, hogy nem érvényes a diákom. O_O Azt hittem, hogy a szívbaj jött rám. Mondja, hogy elfogadja, mert az előző félévi 31-éig érvényes még. De látszott rajta, hogy annyira meg akart büntetni, épp, hogy nem vette elő a csekket, és kérte el a személyit. De ezzel én most találkoztam először... És tényleg rajta van a matricán az iskola rövidítése, ez eddig fel se tűnt. De azt mondta a kalauz, hogy elhiszi, hogy eredeti, hogy miből gondolja, hogy nem-e vettem? ... Én még azt se tudom, hol lehet illegálisan diák matricákhoz jutni, de én tudatlanul azt gondolom, hogy azon egy iskolának a rövidítése sincs rajta. Vagy ha mégis, akkor elő kell venni azt az iskolát is, akitől kikerült a matrica, és olyan óvatosan kell szállítani, ahogy az érettségiket is. Na mindegy, az az igazság, hogy nem azok közé tartozok, akik az ilyen szituációkat jól tudják kezelni, de arra tényleg kíváncsi lennék, hogy ha a diákomon BGF van, de a matrica a SZIE-től származik, akkor attól nem érvényes? Ha nem lenne, azt hülyeségnek tartanám, mert szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki több fősulira jár, és ha az embernek van egy diákja, akkor nem feltétlen lenne kötelező újat igényelni.

És egy olyan férfi ült az én fülkémbe, akinek 2 kislánya volt, így nem tudtam olvasni Harry Potter és a Bölcsek Köve könyvet... Nem szeretem a gyerekzsivalyt körülöttem, ez az igazság. De túléltem. :D De a férfi nagyon jó apa volt, ezt megállapítottam, nagyon jól kezelte a lányok veszekedését. Leszálltam a vonatról, elsétáltam az Aréna Plázába. De még az Árkádban sem volt Mariós pulóver. Fáradt voltam, de aztán mégiscsak rászántam magam, hogy elmegyek a WestEndbe, de még milyen göröngyösen... Hármas villamossal Kőbánya-alsóig, majd 9-es busszal a Harminckettesek teréig, pontosabban túlmentem, mert eredetileg a Kálvin térig akartam volna menni, de eszembe jutott, hogy a Harminckettesek terénél megy a négyes-hatos villamos a Nyugati felé, de már jelzett a busz, és csukta az ajtót, úgyhogy egy megállóval túlmentem, és onnan gyalogoltam vissza. Nagyon fáradt voltam. Nem is volt könnyű megtalálni a pulóvert, de próba után jól állt rajtam az M-es (csökkent eggyel a ruhaméretem, fogyás előtt L-es ruháim voltak, azok most nagyok rám), mentem a pénztárba kifizettem.

És még innen sem mentem haza, mert bagszival találkoztam, megbeszéltünk, hogy közösen vacsorázunk, de már annyira éhes voltam, hogy megettem egy pizzaszeletet. Utána míg vártam bagszira, addig a Super Mario Bros. Deluxe-en Lost Levels-eztem. Ez a játék egyébként is nagyon nehéz, de itt kegyetlen. Nagy könnyűség volt az All Stars verzióban, hogy ha ráugrunk egy ellenfélre, akkor Mario utána magasra ugrott, de itt szinte semmit. És van egy pár olyan pálya, ahol létfontosságú lenne, például a 8-2 pályán, ahol csak úgy lehet továbbjutni, ha Koopa Paratroopára ráugorva megütjük a magasban a téglát, melyben a paszulynövény nő ki, és fel kell mászni. Itt ha 40× nem haltam meg, akkor egyszer sem. A 8-3 is nagyon nehéz volt, de a 8-4 már olyan szintű, hogy én már ne is izgatom magam, hogy sikerül-e vagy sem. Mindenesetre elvoltam vele. Átmentünk a Nyugatiból Kőbánya-Kispestre, ott vacsoráztunk, mert ő ott elintézett egy vaterás adás-vételt. A KÖKI terminálban levő kínai éttermet próbáltuk ki, mert amikor először néztem, láttam, hogy a többi plázában levő kínaihoz képest milyen olcsó, de amikor most szétnéztem, a húsok ára nagyon drága volt. De végülis ott ettünk. Az ízük... Soha nem mondtam ilyet, de SENKINEK NEM AJÁNLOM azt az éttermet. Példátlan, hogy kiszáradt legyen az étel, mintha több hétig állt volna, hideg is volt, ráadásul rettenetesen drága. Kishíján dupla annyi, mint egy átlag kínaiban. Megnéztem a blokkot, és rájöttem, hogy a bevásárlóközpontokban azért drágák a kínai éttermek, mert nem menüként adják, hanem külön árazzák a tésztát, és külön a húst. Így majdnem duplaannyiba került, mert a hús effektíve drágább egy ilyen étteremben. Aztán bagszi szóvá tette, hogy milyen volt a kaja, csak annyit mondtak, hogy hát nem tudnak segíteni rajta... A legrosszabb hozzáállás. De csak nyugodtan, mi ezt úgy "háláljuk" meg, hogy többet nem megyünk oda.

Nagyon örültem a Mariós pulóvernek, de összességében ez nem volt az én napom. ^^' A pulóver egyébként kapucnis. Én nem szeretem a kapucnis pulóvereket, egy olyan pulcsim nincs. Én nem szeretem az ilyeneket valamiért, de ezzel az eggyel kivételt teszek. ^^'

Nincsenek megjegyzések: