2011. október 25., kedd

Cirkusz a TV-ben

2009 ősze óta a lehető legkevesebbet TV-zek. Semmi nem érdekel már, ami a kereskedelmi csatornákból jön. Pedig 1997 őszén, amikor útjára indult a TV2 és az RTL Klub, még nagyon sok jó műsoruk volt, és úgy voltam vele, hogy pozitív értelemben megreformálhatják a magyar televíziózás kultúráját, hiszen magyarul láthattam azt, amit addig a német RTL-en, Pro7-en, vagy Sat1-en. De azt gondolom, hogy nem szolgálok újdonsággal, a színvonal mára milyen mélyre süllyedt.

Szinte csak akkor nézem a kereskedelmi csatornákat, amikor Békéscsabán vagyok (meg amikor Forma 1, vagy Heti Hetes van), mert anyám szereti az X-Faktort, de ami most volt ott, arra nincs szó (negatív értelemben). Hogy miféle cirkusszá lettek a tehetségkutatók, egyszerűen rossz nézni, Pedig az eleje kifejezetten jó volt, amikor Tóth Vera, vagy Rúzsa Magdi tett meg mindent azért, hogy bizonyítsák, hogy igenis van kiút a magyar zene gödréből. Döbbenten néztem, hogy mifélék kerülhetnek ma már a döntőbe, és azok az álviták, amik a zsűritagok között mentek, egyszerűen borzalmas. Egyszerűen nem hiszem el, hogy erre van igény! Még én is, aki nem rendelkezik jó emberismerettel, ráadásul még naiv is vagyok, átlátom az egészet, hogy annyira meg van rendezve, és el vagyok képedve, hogy ilyen műanyag szemetek kellenek az embereknek. Az i-re a pontot a műsor vége tette fel. Az a Keresztes Ildikó, akinek nagyon szerettem az énekhangját, mit meg nem enged magának a TV-ben. Amikor az egészet láttam, akkor naivan arra gondoltam, hogy hát érthető, hogy ennyire érzékenyen érinti, hiszen jóban-rosszban együtt voltak, biztos közeli barátok lettek. De amikor mondta, hogy melyik fiától váljon meg, akkor gondoltam magamban, hogy itt álljon meg a menet! Ennyire ne erőltessük a dolgokat!

Egyébként eredetileg nem akartam írni erről a dologról, mert én igyekszem ignorálni ezeket, csak azokról szólok, amiket szeretek, de ez a metropol cikk nagyon arra inspirált, hogy én is szólaljak meg. Ugyanezt gondolom én is, csak sokkal jobban meg van fogalmazva.

De ha már metropol, akkor egy másik cikk: Kihalt a jávai orrszarvú Vietnamban.

Nincsenek megjegyzések: