2009. október 29., csütörtök

Gombát evett a Nintendo DSi

Szerintem aki idelátogat, az tud már a ma hivatalosan bejelentett Nintendo DSi új verziójáról, a Nintendo DSi LL-ről. Amíg a Nintendo DSi Mario gombájából táplálkozva nagyobb lett, addig sokak szerint a Nintendo bolondgombát evett ezzel a döntéssel. Miért kell nagyobb DSi? Szól a jogos kérdés. Egy helyen azt olvastam, hogy azért, mert az idősek panaszkodtak, hogy rosszabbul látják a Nintendo DSi kijelzőjét, és nagyobbat szeretnének. A kérésük meghallgattatott a Nintendo által, és készek egy november 21-ei japán megjelenéssel, 20 000 yenes árral megjelentetni új konzoljukat. Hogy is néz ki majd az új DSi?

Hát itt van őkelme. Ha megnézitek az egész kijelző nagyobb, mint a régi DSi (de furcsa réginek titulálni, amikor idén jelent meg. -_-') egész alsó része. Lássuk a pontos méreteket:

DSi: 137×74.9×18.9 mm 214 g
DSi LL: 161×91.4×21.2 mm 314 g

Ami nagy előny, hogy az új DSi akksijának 4-5 órával hosszabb lesz az élettartama: 13-17 óra. Viszont a felbontás marad a régi, így a pixelek nagyobbnak fognak látszani, véleményem szerint így nem fog valami szépnek mutatkozni a játék. De minden más változatlan marad. Még a ceruza lesz nagyobb. Előreláthatóan 220 dollár lesz Amerikában, és valamikor 2010. első negyedévében fog megérkezni hozzánk.

Nincsenek megjegyzések: