2009. január 26., hétfő

Prepare for Library, make it Double!

Ez a kissé gagyin átalakított Team Rocket induló első 2 sora tökéletesen illik a tegnapi Minish Capes történésekhez. A 3. Dungeon után is sok mindent lehet csinálni, Kinstone-okat egyesíteni, de a fontos történés a könyvtárban van. Ha felmegyünk az emeletre, egy idegbeteg idős emberrel találkozunk, aki azon mérgelődik, hogy hiányoznak könyvek, és mi az, hogy kiveszik a könyvet, de nem hajlandóak visszavinni. Szám szerint három könyv hiányzik, a Hyrulian Bestiary, a Legend of the Picori és a History of Masks.

Az első könyv viszonylag közel van, és könnyű megszerezni. Mindenek előtt meg kell tölteni az üveget vízzel. A Hyrule town keleti részén a tyúkólhoz közeli kék tetejű házban van. A bal oldali házba kell bemenni, bele kell önteni a vizet a kandallóba, hogy kialudjon a tűz. Ekkor össze kell esni, és be kell menni a kandallóba. Tessék vigyázni a macskával, mert karmol, és 0.75 szívet vesz le. Bemegyünk a kandallóba, ekkor a ház tetején találjuk magunkat. Át kell menni a szomszéd házba. Itt fent találjuk a könyvet, amit eredetileg nem érnénk el. Joggal gondolhatnánk arra, hogy esetleg ez az egész művelet felesleges lett volna, hiszen mint a Link to the Pastben, elővesszük a Pegazus cipőt, lerohanjuk a könyvespolcot, és akkor lejön a könyv. De ez itt nem így van. Fel kell menni a kis létrán, oda kell menni a könyvhöz, és letolni. Vissza kell menni a másik házba, felnöveszteni magunkat, felvenni a könyvet, és visszavinni a könyvtárba.

Jöhet a 2. könyv, ami már egy kicsivel bonyoultabb. A Hyrule Town nyugati részén van. Szintén meg kell tölteni az üveget. Abba a házba kell bemenni, amely mellett a kutya járkál. Itt is el kell oltani a tüzet a kandallóba. Át kell menni abba a közeli házba, ahol munkások dolgoznak, itt össze kell menni, át menni abba a házba, ahol eloltottuk a tüzet, be kell menni, akkor ismét kijutunk. Át kell menni egy közeli helyre, ahol egy Minish van. Itt be kell menni a macskás övezetbe, tehát tessék vigyázni! Menjünk az úton, találunk egy bejáratot. Itt meg kell szerezni a Power Braceletet, ezzel el tudjuk tolni a szekrényt. Ha megvan, vissza kell menni abba a házba, ahol eloltottuk a tüzet, el kell tolni a szekrényt, hogy be tudjunk menni a padlásra. Itt Picorikkal találkozunk, az egyiket láthatjuk, hogy egy könyv szélén áll. Arra a könyvre lesz szükségünk. Elő kell vennia Gust Jart, fel kell szippantani a port, és láthatunk egy helyet, ahol tudunk klónozódni. Ott az ismert módszerrel kell belőlünk még egyet csinálni. Oda kell menni a Picorihoz, aki a könyv szélén áll, és ha mi ketten is ráállunk, akkor a könyv leesik. Legyünk nagyok, vegyünk fel a könyvet, és vigyük vissza a könyvtárba.

A harmadik könyv megszerzése nem annyira bonyolult, inkább megtalálni nehéz, mert nem Hyrule Townban van, hanem a Lake Hyliában. Érdemes használni az Ocarina of Windet, és vigyük magunkat a Lake Hyliába. Itt ki kell menni a Lon Lon Ranchba, mert nem egészen itt van a könyv. A forgószelek segítségével át kell menni a víz által elzárt részbe a Lon Lon Ranch keleti részébe. Ismét a Lake Hyliában kötünk ki, de ez még nem a végleges helyszín. Le kell menni a Minish Woodsba, ahol a boszorkánnyal lehet találkozni. Nem kell elmenni oda, hanem látunk ott egy kővel elzárt bejáratot, ahova eddig sehogy nem lehet bemenni. Most elő kell venni a Mole Mittset, és annak használatával be lehet menni. Találjuk meg a létrát, ott menjünk fel, és most vagyunk a Lake Hyliának azon részében, ahol a könyv van. Itt össze kell menni, majd egy levélen a Gust Jar segítségével el kell vinni magunkat a házhoz, itt el kell tolni a szerkényt, hogy el tudjuk érni a könyvet. Azt letoljuk, vissza kell növeszteni magunkat, és megvan a könyv. Ezt is vissza kell vinni a könyvtárba, és megvan mind a három könyv. Ha visszavisszük a könyvtárba a könyvet, akkor nagyon hálásak lesznek nekünk. Az öreg lejön, és visszaviszi a könyveket a helyre.

Itt ugyan nem kapunk semmit, fel kell menni az emeletre, ott kimenni, össze kell esni, és fel kell menni a könyveken, van egy pár könyvön ilyen létraszerűség. És el kell menni az idős Picorihoz. Azért volt szükség erre a küldetésre, mert másképp nem érnénk el az öreget. Ő leküld egy titkos helyre, ahol megszerezhetjük a békauszonyt. És végre tudunk úszni!

És hogy mi az a make it Double? A saját hülyeségem! Ugyanis sehol nem mentettem, és pont a végn merült le a DS lite-om! T_T (Most már működik, kipróbáltam másodjára) Úgyhogy fel kellett töltenem, és végig kellett még egyszer mindezt csinálni.

Nincsenek megjegyzések: