2024. január 19., péntek

Super Mario témájú UNO kártya

A legújabb szerzeményem egy Super Mario témájú UNO kártyapakli. Többször kerestem Magyarországon, de eddig nem jártam szerencsével. Végül a Müllerben tudtam megvenni. Egy kis szerencsém is volt, mert tegnap és ma 20% kedvezményt adtak mindenre, tehát jókor vettem meg.

Van rendes UNO kártyapaklim, ez lesz a különleges paklim. Amellett, hogy Mario karakterek vannak a kártyákon, a másik extra, hogy van egy extra csillag kártya, ami arra szolgál, hogy ha valaki +2 vagy +4 kártyát tett le, és ha van nálam csillag kártya (és ha persze én következek), akkor letehetem, és az utánam következő húzza ki a plusz kártyákat.

Illetve nem vagyok biztos abban, hogy az utánam következő húzza-e, vagy visszaszáll arra, aki lerakta a kártyát. A külföldi nyelvű leírásokbül ez nem tiszta számomra, a magyar nyelvű játékszabályból meg pont ezt hagyták ki.

Merthogy mellékeltek játékszabályt magyar nyelven is. Egyébként valószínűleg nem is lehet máshol kapni, csak a Müllerben, mert magukat nevezték meg forgalmazónak. A Müllerben egyébként érdemes a játék részlegen szétnézni, mert több olyan játékot is forgalmaznak, amit Nyugat-Európában lehet kapni, de nálunk nem.

A kártyapakli mindenesetre tetszik. Nintendós baráti találkozóra (ami azt hiszem, 3 éve volt utoljára...) elviszem majd.


Nincsenek megjegyzések: