2019. december 29., vasárnap

Haikyuu!! Blu-ray bemutató

Most nem igazán írtam, mert sok mindennel el vagyok havazva, ráadásul a vizsgákra is tanulok... Azon gondolkodtam, hogy a vizsgák nem lennének, akkor is bőven tartalmas lenne egy napom.

Karácsonyra megkaptam a Haikyuu!! Blu-ray brit kiadását. Írtam arról, hogy megvan Blu-rayen az anime, de az az amerikai kiadás. Nem is értem, hogyhogy azt kaptam meg annak idején nyár elején, amikor a brit eBay-ről rendeltem meg. De ez jött meg. Aztán utólag megnéztem a képet, és én voltam figyelmetlen. Igazság szerint, hogy csalódásként éltem meg, hogy végül az amerikait kaptam meg, gondolkodtam is akkor azon, hogy visszaküldjem, de aztán mégsem. Egyrészt addig is tudtam Full HD-ben nézni, másrészt ha egyébként is akkora gyűjteményt akarok felhalmozni a Haikyuu!!-ból, hogy egy külön szobát megtöltene, akkor megtartom.

És megtartom így is, hogy most már végre megvan a brit kiadású Blu-ray. Gyűjtő vagyok, az egyik szenvedélyem, hogy ha valamit nagyon szeretek, abból minél több kiadást megveszek. Ahogy a Haikyuu!! mangát is gyűjtöm japánul, angolul és németül. Ez már csak nyelvgyakorlásra is kiváló. Bár a két Blu-ray közül, ami megvan, jobban tetszik a brit változat, mert ennek vastagabb a tokja, és a belső borítóján van kép is. Ha hazamegyek, majd mutatok összehasonlító képeket.

A hátulja igazából totál ugyanúgy néz ki, mint az amerikai változaté, csak ami megkülönbözteti tőle, az az "Animatsu" logo (Az Animatsu forgalmazza Angliában az anime DVD-ket és Blu-ray-eket), valamint a "PG" és "12" jelek, melyek a brit korhatár megjelölések. A borító egyébként tetszik. Igényes munka, emlékeztet az első kiadású DVD-k borítóira, amikor még odafigyeltek a borítók minőségére.

Itt vannak a belső képek, amiről beszéltem, amik számomra szintén növelik a kiadvány minőségét. Három Blu-ray lemezen van rajta a 25 rész, az első megjelenésen 2 lemez tartalmazza az első 13 részt, míg a másodikon pedig 1 lemezen van rajta a második 12 rész. A részek eléggé egyenlőtlenül vannak elosztva. Az első lemezen 9 rész van, a másodikon 4 + az extrák, a harmadik lemezen meg a 12 rész.

Nos, ami a belbecset illeti, maga a képminőség tökéletes, amivel személy szerint kifogásom van, az a hangminőség. Bár DTS-HD minőség, de csak 2.0. Pedig azt gondolnám, hogy az 5.1-es hangminőség már általános, főleg Blu-ray-en. Extrák tekintetében sem vagyunk eleresztve, ugyanis a creditless opening és ending mellett néhány Sentai által forgalmazott anime bemutatóját nézhetjük meg. És az az igazság, hogy No Game No Life bemutatót nézni Haikyuu!! Blu-rayen, számomra inkább kiábrándító, mivel számomra az az legszörnyűbb anime. De a kép szerencsére kiváló minőségű.

Talán furcsának hangzik, de jobban szeretem a brit változaton nézni az animét. Igazából fogalmam sincs, miért. De azért jó gyári kiadványon nézni az animét, mert olyan érzetet ad, mintha közvetlen a készítőktől származna a Blu-ray, ezáltal adja azt az érzést, hogy kifogástalan minőségű.

Ha hazamegyek, megpróbálom berippelni a lemezeket, a borítókat biztosan be fogom tudni scannelni. A lemezekben nem vagyok biztos, mert bár Blu-ray író van a PC-men, de amikor az amerikai Blu-rayeket akartam bescannelni, azt nem tudtam. De bízok abban, hogy mivel ezek európaiak, talán menni fog, és a rippelésben talán van régiózár. Bár a saját mondatomat írva is ingattam a fejem... Mindenesetre ki fogom próbálni.

Nincsenek megjegyzések: