2012. július 8., vasárnap

Aki másnak vermet ás...

Ki hinné, hogy egy cég, aki átvert (szerintem nem is túlzás erre a történetre), a többszörösét adja vissza? Márpedig az én esetemben ez történt:

Ahogy írtam korábban, ahhoz, hogy azért mégis csak tudjak netezni, beszereztem egy mobilinternetet. A T-Mobile-hoz mentem, mivel az USB stick-jük megvolt, így már csak magát a feltöltőkártyát kellett megvenni (isten mentsen az előfizetéses mobilinternettől!). És volt egy olyan kedvezményük, hogy 2.000 forint értékű feltöltés, plusz 1 GByte adatforgalom, amit 1 hét alatt le kell forgalmazni. A gond az volt, hogy már csak otthon vettem észre, hogy a SIM-kártya tokján 1.990 forint van írva, és csak később szembesültem vele, hogy ez pontosan mit is jelent. Az 1 héten belüli 1 GByte leforgalmazásával nem volt probléma, utána aktiválta magát az egyenleg. Most azt tudni kell, hogy a mobilinternet sávosan működik, ami azt jelenti, hogy sávokra vannak osztva az adatforgalmak, és ahhoz, hogy átlépjen a következő adatforgalmi részbe, pontosan rajta kell lenni az összegnek. Jelen esetben 250 MByte-ig 1.000 forint, így 1 GByte-ig 2.000 forint. A csapda itt van, ugyanis mivel 1.990 forint egyenleg volt rajta, ezért 250 MByte-nál megállt az internet. Ekkor még fogalmam sem volt arról, hogy mi történt, elmentem az egyik T-Mobile-ba megkérdezni, hogy mégis mi ez. Na, ott tájékoztattak arról, hogy mivel 990 forint van már csak rajta, ezért nem tud a következő sáv aktiválódni, mert ahhoz 1.000 forint kell. Nagyon dühös lettem, meg is mondtam a csajnak, hogy ez nem volt korrekt, akitől csak egy cinkos hangvételű "ez van" telt. Ha úgy vesszük, 990 forint csak úgy lebeg a kártyán, amit, soha nem fogok tudni felhasználni. És azért tudnék mit venni 990 forintból. -_- Gondolkodtam azon, hogy elmegyek a fogyasztóvédelemhez, de végül hagytam az egészet, úgy gondoltam, hogy elég "bosszú" lesz az, ha soha többet nem használom a szolgáltatásukat.

Néhány nap múlva kezembe került a prospektus itthon, tanulmányoztam, és láttam egy olyat, hogy ha 3.000 forinttal feltöltjük a SIM-kártyát, akkor 6.000 forint értékű feltöltést kapunk. 3.000 forint = 2 GByte, 6.000 forint = 6 GByte, úgy voltam vele, hogy ha háromszor annyit használhatom 3.000 forintért a netet, akkor mégiscsak használom. A dolog pikantériája ott van, hogy tegnap érkezett az SMS az internet kapcsán, hogy legforgalmaztam a 6 GByte-ot, a 8 GByte-hoz szükséges összeget aktiválta. Ekkor nézek magam elé, az hogy lehet, amikor elvileg 3.000 forinttal töltöttem fel. Na ekkor esett le, hogy valószínűleg az a 990 forint is megduplázta magát, ugyanis a 8 GByte-hoz, 1.500 forint kell, és én most ezt használom. :D Poén, hogy elvettek 750 MByte-ot (vagyishát 774-et), de visszakaptam 2 GByte-ot. Jó üzlet volt, tessék csak nyugodtan átverni az ügyfeleket, még a végén ők járnak jól!

Nincsenek megjegyzések: