2008. június 2., hétfő

Bishounen jelenségek a Twilight Princess-ben

Az 576 fórum The Legend of Zelda topicjában többször is elemzgettük, hogy ki milyen nemű. Mielőtt rátérnék a lényegre, egy kis ismeretterjesztés:

A Bishounen japán fogalom, animékben alkalmazzák. A Shounen japán jelentés fiú, a bi meg ugye görög szó, kettő, kettős. Azokat az animekaraktereket hívják bishounennek, akik bár fiúk, de eléggé lányosan néznek ki. Erre számos példa van, és egyre elterjedtebb, mert a Japánok nagyon szeretik a Bishouneneket.

Néhány szereplőre szerintem simán rá lehet aggatni a Bishounen jelzőt, lássuk őket:

Colin

Róla aztán tényleg sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy milyen nemű, sokáig lánynak néztem, addig, amíg meg nem tudtam a valódi nevét. Azt hiszem a képe többet mond ezer szónál:

Talo és Malo

Talo és Malo testvérek. Van mellettük egy lány is, és róluk is azt hittem, hogy lányok. Bár a kisebb gyerek, Malo az fiúsabb, de szerintem nehezen mondaná meg bárki is róluk, hogy fiúk.

Talo

Malo

Hanch

Ordon falu egyik lakója. Bethnek az apja. Beth az a lány aki mindig Malóval és Talóval van. És Serának a férje. Serának van a boltja Ordon Village-ben, akinek a játék elején van a macskája és halat kell neki fogni. Hanch is egy nagyon érdekes jelenség.

Hát így röviden ezek jutottak eszembe. Mondjuk lehet, hogy ez teljességgel véletlen, és csak nekem tűnt fel? De az is lehet, hogy a játékkészítők tudatosan csináltak ilyenre egy pár karaktert, hogy ha már a grafikai megjelenítés nem lett olyan, mint a Wind Wakeré, legalább ennyivel engeszteljék ki a Japán Zelda fanokat.

Nincsenek megjegyzések: