2024. április 16., kedd

Újra a régi TV

Tegnap találkoztam waka barátommal, hogy visszaadja a Samsung TV-t, ami az enyém volt. Neki már nincs rá szüksége, talán tervezte is eladni, mondom neki, hogy ne adja el, nekem pont jól jön. Tegnap találkoztunk, és elhozta a TV-t. Tökéletes állapotban kaptam vissza, ahogy odaadtam neki, amikor nem volt rá szükségem.

Lényegében letétbe adtam neki, amíg nincs rá szükségem. Most egyrészt a konyhában van, és ha ott ténykedek, akkor ott is tudok animézni, zenét hallgatni online, egyebek, miközben ott főzök, eszek, takarítok, másrészt ezzel a TV-vel tervezek majd rendezvényekre járni. Egyrészt egyéni ötleteim vannak: TV-vel, konzollal jelen lenni, másrészt bagszinak is felajánlottam, hogy ha bármikor szüksége van extra TV-re és konzolra, csak egy szavába kerül.

Talán a képen is látszik, hogy nem mai darab. Konkrétan ez volt az első HDTV-m. Idén bizony már a 13. születésnapját fogja ünnepelni! 2011 szeptemberében vettem, akkor, amikor a régi Samsung képcsöves TV egyszer csak úgy döntött, hogy örök álomba merül. A blogpost is megvan, amikor megvettem ezt a TV-t. Mosolygok magamban, hogy akkor azt írtam, hogy minimum 5 évig akarom használni, és már lassan 13 éve megvan! Ez egy kis TV, csupán 19"-os (Samsung Syncmaster B1930HD), 1366×768-as, de a képe nagyon szép! A színek erősek, élénkek és minden funkciója rendben működik. Egyedüli szépséghibája, hogy a káva jobb-felső sarkán van egy repedés (mégis csak 13 év az a 13 év, és többször költöztem én is...). De szerencsére ettől nem veszélyes a használata és teljeskörűen működik.

És azt még elmondanám, hogy ha vigyázunk a műszaki cikkekre, akkor mi magunk is tehetünk azért, hogy a tervezett avulás a lehető legkésőbb jöjjön el. Ha már említettem a régi Samsung képcsöves TV-t, hadd mondjam el, hogy azt a TV-t 1999-ben vettük karácsonyra és tehát szűk 12 évig bírta. Ez a TV meg már 13. életévében van, tehát túlélte a régi képcsöves TV-t.

Így veszek műszaki cikkeket, hogy a lehető leghosszabb távú használatra, de ezért én is teszek oly módon, hogy vigyázok rá.

Nincsenek megjegyzések: