2024. április 3., szerda

Fogyókúrás kukoricasaláta

A kukoricasaláta önmagában is az egészségesebb ételek közé tartozik, de ha megválogatjuk az összetevőket, akkor fogyókúrássá is tehetjük. Most egy alternatívát szeretnék mutatni arra, hogy lehet egy kukoriasaláta tényleg fogyókúrás.

Fogyókúrás kukoricasaláta

Elkészítési idő:

Előkészítés: 5 perc

Hány adagra elég?

Adagok: 1

Hozzávalók:

  • 100 gramm 12%-os tejföl
  • 50 gramm GLOBUS könnyed majonéz
  • fél kávéskanál Mustár
  • 50 gramm Csemege kukorica
  • 1 kávéskanál citromlé
  • csipet Só
  • ízlés szerint Bors

Leírás:

A hozzávalókat egy kis tálba teszem és összekeverem.

------

Igazából már a 300 kalóriás light majonéz is jó választás, sőt, akkor krémesebb is lesz a saláta. De felkaptam a fejem, amikor boltban megláttam a GLOBUS könnyed majonézét. Ezzel behozták az Angliában régóta kapható lighter than light majonézt. Azt gondolom, hogy mind a három majonéznek megvan a maga funkciója.

  • Normál vagy "real" majonéz: A teljes kalóriatartalmú majonéz ideális az étel teljes mértékű élvezetéhez.
  • Light majonéz: Remek alternatíva azok számára, akik tudatosan étkeznek.
  • Könnyed vagy "lighter than light" majonéz: Fogyókúrázóknak, illetve akik nem szeretnének hízni.

Viszont a könnyed majonéznek láthatóan más az állaga, önálló fogyasztásra megítélésem szerint alkalmatlan. Ugyanakkor mártásoknak, önteteknek ad egy majonézes ízt, így azt gondolom, hogy rosszat nem teszünk azzal, ha ízesítésként használjuk.

Halsalátának is felhasználom, ekkor halrudakat teszek a salátába. Mindig 5 db. halrudat sütök meg, azt 160°C-on 20 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések: