2022. október 7., péntek

Super Mario kártyacsomag az ALDI-ból

Ezen a héten szerdától különböző kártyapaklikat lehet venni a holland ALDI-ban €7,99-ért. Mindegyik különböző mintás volt, szinte egyikről sem tudtam, hogy pontosan honnan származnak, viszont találtam egy Super Mariósat, azt megvettem.

A pakliban 1-15-ig vannak számozva a lapok, ezek vannak 6 színben. Van 7 joker kártyalap, 4 kimarad kártyalap, 3 kétoldalas kártya magyarázatokkal, 6 kétoldalas szintkártyalap, mely a szinteket mutatja.

Érdekes és egyedi játék, próbálom kisilabizálni a szabályokat. A papíron angolul nincs, csak németül, franciául, olaszul és hollandul van a szabályok leírva. Nagyjából arról szólhat a dolog, hogy a kombinációknak megfelelően lehet különböző szinteket elérni, és aki elsőként éri el a 8-as szintet, az nyer.

A csillagkártya a joker, a Thwomp pedig az egy körből kimarad. Nagyjából úgy vettem ki, hogy úgy lehet, hogy a különböző színekben azonos számú kártyák alkotnak egy párost, és ezekből kell a megfelelő kombinációt kialakítani, hogy szintet léphessünk.

Tehát olyan az például az első szint, hogy ABC+ABC, hogy két színből kell három különböző számot összehozni, de a három számnak egyeznie kell a két színben. És ha ez megvan, lehet menni a következő szintre, akkor négy különböző színből kell azonos számpárt kihozni. Az nem világos számomra, hogy mind a négy esetben meg kell-e, hogy egyezzen a színeknek. Gyanítom, hogy nem, mert akkor már túl nehéz lenne. Vagyis... Írva van a szabályzat végén, hogy lehet emelni a tétet, úgyhogy lehet ily módon is nehezíteni a játékot.

Mindenesetre érdekesnek tűnik, ki fogom próbálni majd valakivel.

Nincsenek megjegyzések: