2022. október 23., vasárnap

PlayStation 3

Ismét van Sony konzolom, méghozzá PlayStation 3. A Marktplaats-on vettem 3 controllerrel 11 játékkal €100-ért. Azt gondolom, hogy ez egész jó ár, azt is beleszámítva, hogy a doboz és a papírok is megvannak.

Egy ideje nézegettem PlayStation konzolokat, de nem nagyon találtam olyat, ami igazán jó lett volna nekem, aztán jött ez. Tetszett és el is tudtam menni érte. Az eladó is rendes volt, kicsit beszélgettünk is. Egyébként azt érzékelem, ahogy beszélgetek hollandokkal, hogy nem olyan könnyű barátkozni velük. Közvetlenek, beszélgetnek, de lehet érzékelni, hogy van náluk egy határ, amit nem lehet csak úgy átlépni.

Maga a konzol szerencsére rendben működik. Mind három controller eredeti, rendben vannak. Egyedül a konzol beállításai okoztak problémát, elsősorban a PlayStation Network profilom csatlakoztatása a konzolhoz. Mert QR-kódot kellett beolvasni és a weboldalon kaptam egy kódot, és nem esett le az elején, hogy az számít a PS3-on bejelentkezési jelszónak. Eltelt némi idő, mire rájöttem. Aztán egy-két sajátosság, de ezeket elég könnyen átláttam. Mert egyébként rendszerformázással kaptam meg a konzolt, az előző tulaj szerencsére mindent törölt a gépről, ezt én is megcsináltam volna. Semmi közöm nincs az eredeti tulaj adataihoz, nem is tudok velük mit kezdeni, csak a helyet foglalják. Teljesen a saját játékomat akarom játszani, a konzol is teljesen a saját beállításaimmal legyen.

A játékokat még nem volt nagyon lehetőségem kipróbálni, ráadásul nem is tervezem megtartani mindegyiket. Úgy is vannak elrendezve, hogy felül vannak azok a játékok, amiket meg akarok tartani, alul pedig azok, amiket el akarok adni. Az Assassin's Creed jó lenne, ha nem a Platinum változat lenne. Az bizony cserére szorul. A többi négyről meg fogalmam sincs, micsoda. A felsőket tartom meg.

De nemcsak játszani vettem meg a konzolt, hanem Blu-ray lejátszóként is, mert az nincs nálam. Ez is ki van próbálva, szerencsére rendben működik. Két téren érzem magam egy kicsit pechesnek. Ez a 80 GB-os PS3, és ahogy olvastam, ez az első olyan PS3 modell, ami már nem játszik le PS2 játékot, mert nincs már benne a PS2 chip. A 60 GB modellben még megvan, ebben már nincs. A másik meg hogy elvileg lejátszik USB-stickről is videót, de fájlrendszernek FAT32-nek kell lenni, illetve elég kevés formátumot ismer fel. Ezt megoldom majd PC-ről, ebből nem csinálok problémát.

Ezzel így elégedett is vagyok, hát még ha kapok egy kisebb összeget az 5 játékért, akkor végképp nem lesz panaszom. És akkor lesznek PlayStation videók is a YouTube profilomban.

Nincsenek megjegyzések: