2022. augusztus 28., vasárnap

Holland vasutassztrájk

No, hát úgy tűnik, az utazásra is jutottak izgalmak, ugyanis Hollandiában vasutassztrájk van. Ezzel nem foglalkoztam komolyabban, mert egyrészt úgy tudom, hogy se hétfőn, se kedden nem Hollandiának azon régiójában lesz a sztrájk, ahol én leszek, másrészt, egyébként sem jár a vonat abba a városba, ahol én leszek, mert felújítják az állomást, így nekem Utrechttől mindenképp busszal kellene tovább mennem.

Csakhogy most kapom a hírlevelet, hogy a nemzetközi vonatokat is érinti a sztrájk, és az a Bécs-Amszterdam NightJet vonat, amivel én is megyek, elvileg csak Kölnig fog menni. Utánanéztem a NS International oldalán, elvileg végig mutatja a vonatot Hollandiában egészen Utrechtig, nem mutat Kölnnél "szakadást". Remélem, hogy itt véget is ér a történet.

De azért kíváncsi leszek. Értek már meglepetések, úgyhogy érdemes lesz felkészülni arra, hogy Kölnnél lesz a végállomás. Abból a szempontból faramuci lenne a helyzet, hogy Köln, mint kedvenc német város, a bakancslistámon van, hogy alaposan szétnézni ott, de nem feltétlen így. Vélhetően nem leszek "városnéző" állapotban, ráadásul sok csomagom lesz. Ahogy az NS weboldalán szétnéztem, elég korrektül tájékoztatják az utasokat, úgyhogy ha mégis le kell szállni Kölnnél, vélhetően nem fognak minket magunkra hagyni.

Egyébként pontosan nem tudom, hogy miért van vasutassztrájk Hollandiában, de szerintem nem állok messze az igazságtól, ha látok összefüggést az általános holland munkaerőhiány és a vasutassztrájk között.

Nincsenek megjegyzések: