2022. február 13., vasárnap

Fantasy Expo - 2022. február 12.

A tavaly nyári MondoCon után ismét voltam animés rendezvényen, a Fantasy Expón. Akkor a nyári MondoCon nekem nagyon rossz volt, ezért gyakorlatilag el is könyveltem magamban úgy, hogy az volt az utolsó con, amin (Magyarországon) részt veszek. De viszont most kifejezetten volt kedvem menni a Fantasy Expóra. És nagyon jól sikerült, úgyhogy visszajött annyira a kedvem az egészhez, hogy gondolkodok azon, hogy a tavaszi MondoConra is kimenjek. De azt csak úgy, hogy ha lesz elég program, ami érdekelni fog.

Még előző nap felmentem Pestre az albérletbe, hogy ne kelljen olyan nagyon korán kelni. A reggeli készülődés után az Árkádba mentem az INTERSPAR-ba vásárolni magamnak, de a Burger Kingből is kiszolgáltam magam. Annyira nem siettem most, már 10 óra is elmúlt, mire elértem a 2-es metrót, amivel a Keleti Pályaudvarig utaztam. Útközben a Yakusoku no Neverland 2. évadának 9. részét néztem. Érdekes különben ez az anime, mindenki átkozza, hogy mennyire rossz lett, én messze nem tartom annyira rossznak. Én nem érzem azt a kb. 100 fejezetnyi hiányt, amiről beszélnek. Az, hogy nem annyira izgalmas, mint az első évad, az tény. Pedig itt is lehetne mivel növelni az izgalomfaktort, inkább ha valami miatt nem tetszik, az az, hogy nem annyira dinamikus, mint az első évad. De hát elég magasra tették az első évaddal a lécet, és hogy azt nem sikerült megugrani, az tény, de nem is annyira rossz, mint ahogy azt sokan gondolják.

A Keletibe érve a 24-es villamossal kell tovább menni, de pont előttem indult el. Na szép... eleinte azt gondoltam, hogy várhatok negyed órát a következő villamosra, amikor láttam, hogy a 2M is megáll a Balázs Béla utcánál, úgyhogy csak 5 percet kell várni. Remek! Korábban is káttam, hogy új villamost indítottak ott a 24-es mellett, de nem gondoltam, hogy a 24-esnek szinte a teljes vonalán megy. Mindenesetre szerencse. Bár amikor megérkeztem, erősen kételkedni kezdtem abban, hogy mennyire szerencse, hogy hamarabb odaértem, ugyanis irgalmatlan sor állt a bejárat előtt. Ami egy részről nagyon jó dolog, mert még mindig van egy masszív animés közösség, amire érdemes odafigyelni. Beálltam a sorba. Mivel nem volt kivel beszélgetni, ezért Spotify-on Podcastet indítottam el magamnak.

Hogy gyakoroljam a hallott szöveg értését hollandból, meg amúgy egész jól beszélnek. A Power Unlimited a legnagyobb holland videojátékos magazin, már 30 éve jelen vannak. A bejutás azért nagyjából a normál menetrend szerint ment, nem volt fennakadás. Bent már javában zajlott a program. Árusok voltak szép számmal, meg jó is, hogy vannak akik egyedi ötletekkel jönnek, de olyat még nem láttam, akik megmozgatnák a fantáziámat. Többen próbálkoznak azzal is, hogy saját animés stílusú karaktert találnak ki, de részemről hiába, mert ha nem tudok hozzájuk kapcsolódni, akkor nekem ingyen sem kell. Leginkább azokért az árusokért jövök, akik eredeti, japán termékeket hoznak el eladásra. Ez az animepiac ugyanis arra jó nekem, hogy egyébként drágán rendelhető cuccokból szerezzek be magamnak olcsóbban. Úgyhogy Airisu animés boltja echte jelölt nálam. Szét is néztem nála, jöttek új Haikyuu!!-s cuccai (mivel hogy többségében én Haikyuu!!-s cuccokat keresek).

Meg is "jelöltem" egyet, de egyelőre eltetettem magamnak, szétnéztem máshol is, mielőtt végleg megveszem magamnak, hátha találok mást is. Catrin-nek volt Karasuno sportmeze 9-es számmal, tehát Kageyamás. Azt megvettem volna, ha lett volna nálam 9.000 forint. Azt egyelőre privátban egyeztetjük, hogyan lehetne az enyém, az a jövő zenéje. Remélhetőleg nem annyira távoli, hogy alig hallom. Mindenesetre mivel mást nem találtam, ezért visszamentem a Kageyama figuráért, ami Airisu-nek volt.

Aranyos. Ezzel a vásárlós része részemről kimerült. Aztán Bagszihoz mentem egy párszor, ő kívül volt, ott árulta a Pokémonos cuccait, meg amit rábíztak. Beszélgettünk, illetve felmentem a konzolrészleghez, oda van kiállítva a Nintendo Switch Mario Kart 8 Deluxe-szal. Amikor először odamentem, foglalt volt. Egy kicsit néztem, hogy játszanak. Volt is ott egy régi barátom, Cater. Gondoltam szólok neki, hogy itt vagyok én is, de végül nem erőltettem a dolgot. Elmentem onnan, aztán nem is láttam többet. Utána mindig, amikor visszamentem, senki nem játszott Nintendo Switchen. Úgyhogy egyedül játszottam ott, pedig szívesen vettem volna, ha játszik velem valaki. Egyszer volt valaki, aki nézte a játékomat, fel is ajánlottam, hogy csatlakozhat, de mondta, hogy annyira nem Nintendós, hogy játsszon is vele, ezért megmaradt nézőnek. Egyébként egész jól elbeszélgettem vele, hogy látja a Nintendót, mindig érdekes olyan ember szemszögét is megismerni, akinek az XBOX-a mellett van a Nintendo, és nem az képezi a videojátékos hobbijának fő részét.

A nagyszínpadnál nagyon nem voltam. A karaokésok énekeltek, abból néztem meg néhányat, majd a koreai táncbemutatóra mentem vissza. na az egyáltalán nem érdekelt, úgyhogy azonnal leléptem. Egyébként kerestem a karaoke termet, de elég nehezen találtam meg. Leghátul volt, ráadásul 14 óra körül is még épp csak készülődtek... Ülőhely se volt szabadon (a terem nagyon kicsi volt) úgyhogy annyiban hagytam az egészet. Még a beszélgetést néztem meg Yuuko-val, Riczcel, Iskariones-szal és egy negyedik lánnyal, akinek nevére nem emlékszem. Nagyon jónak indult a beszélgetés, Ricz Heike Monogatari ajánlójának köszönhetően bekerült az anime a tervezett listába.

Nem néztem sokáig a beszélgetést, mert visszamentem Békéscsabára, mert egy pár dolgot itt felejtettem és visszamentem értük. Kezdődik hétfőn a 4. félév az egyetemen. És nem akartam nagyon későn hazaérni. Nagyon jó volt, egyérszt jó volt ennyi anime rajongót látni és hogy egy ilyen kis rendezvényen is jelen vannak, másrészt meg összességében a szervezés nagyon jó volt. Konkrétan meg is fordult a fejemben, hogy elmennék a tavaszi MondoCon-ra, de látva a Facebook oldalt, szinte szégyellem, hogy egyáltalán eszembe jutott. Megvárom, hogy mik lesznek a programok, és ha megfelelő lesz, akkor elmegyek.

Készítettem még képeket, azok itt tekinthetők meg.

Nincsenek megjegyzések: