2018. december 26., szerda

Új Nintendo 3DS

Hát, félig karácsonyi ajándékként, de végre sikerült New Nintendo 3DS konzolt vennem.

Angliában vagyok most a nővéreméknél, itt töltöm a karácsonyt és az újévet. Hoztam is otthonról angol fontot, meg kaptam is karácsonyra, így tudtam megvenni. De hogy milyen jól jártam vele, azt mindenképp el kell mesélnem. Wallasey-ban lakunk, és itt a környéken sehol nem volt New Nintendo 3DS. Mindenképp a simát akartam venni, sem az XL, sem a 2DS XL nem megfelelő számomra. De ez legközelebb csak Ellesmere Port-ban volt, ami 18 km-re van tőlünk, így buszozni kellett. El is mentem előbb Birkenhead-be a 410-es busszal, majd innen az 1-es busszal Ellesmere Port-ba. Szerencsére van napijegy, úgyhogy £4.20-ból megúsztam az egész utazást. Ezzel adott napon bármerre el lehet menni a környékre. Szóval eljutottam oda, szerencsére nem volt messze a buszállomástól a CeX, ahol a weboldal szerint 1 db. volt még a konzolból. Ott is volt még. Rendben találtam, úgyhogy megvettem £70-ért. Összességében ez volt a legolcsóbb, de szinte mindenhol, ahol volt New Nintendo 3DS. Akkor lepődtem meg nagyon, amikor eladó előveszi a konzol dobozát. O_O Ezt nem ígérték, de hát minden extrát elfogadok. Rettenetesen örültem neki, nagyon jól jártam így, ugyanis a £70 körülbelül 25.000 forintnak felel meg.

Azért lepett meg ennyire, ugyanis a CeX weboldalán háromféle New Nintendo 3DS (konzolokból általában háromféle) van:

Én a Discounted-at vettem meg, mert ez a legolcsóbb (a nevéből következően). De ha megnézitek a linkek alatt a képeket, akkor lehet látni, hogy csak a Boxed linkje alatt van a konzol dobozával kép, a másik kettőn nincs. És nem is zavartattam magam, hogy nem lesz doboza a konzolnak, mert tudtam, hogy bagszi majd el akarja adni az ő New Nintendo 3DS-ét, úgy voltam vele, hogy a dobozt majd leboltolom vele külön, ha beleegyezik. A Discounted konzolok meg mindig magukban állnak a vitrinben, ezért nem is számítottam arra, hogy kapok majd dobozt hozzá. De hát a CeX is megörvendeztetett karácsonyi ajándékkal.

Mondjuk Angliában is (itt a North West régióban legalábbis) eléggé furcsán járnak a buszok, ugyanis az orrom előtt ment el az, amelyik visszavitt volna. És mivel Boxing Day van (ünnepnap, néhány bolt már kinyit december 26-án, ezért keltem útra), ezért ritkábban járnak a buszok. Na mondom, szépen vagyunk, várhatok a következőre. Megnézem a menetrendet, egyeztetem az órámmal, hát ennek öt perccel később kellett volna indulnia... A következő 20 perc múlva jött volna, de konkrétan kimaradt... Úgyhogy 45 percet vártam, mire vissza tudtam indulni. De amíg vártam, olvasgattam a New Nintendo 3DS leírását, és akkor lettem figyelmes valamire, ami problémát okozhat: Csak MicroSD kártya megy be a New Nintendo 3DS-be. Ez baj, ugyanis csak sima SD kártya van a Nintendo 3DS-emben, és az 32 GB-os. Ez a legnagyobb, amit a Nintendo 3DS-be be lehet tenni, és úgy voltam vele, hogy megveszem a lehető legnagyobbat, hogy ne legyen többé gond vele. Most lett. Na majd holnap veszek 32 GB MicroSD-t. Nem örülök neki, de most mit tegyek? Van benne memóriakártya, de csak 4 GB-s, úgyhogy teljes System Transfer-t sem tudtam csinálni. Megcsináltam, de azt állítottam be, hogy a programokat ne vigye át, azokat majd egyesével le lehet tölteni a Nintendo eShop-ról. De így is rettenetesen sokáig tartott, mire átjött minden adat a New Nintendo 3DS-re.

Szóval ő az új gép.

A programok ugye még nincselen letöltve rá, azért hiányos az alsó rész. De kipróbáltam a Super Smash Bros. for Nintendo 3DS-t, és tényleg sokkal gyorsabb a játék New Nintendo 3DS-en. Gyorsabban tölti be, nem akad el, ha kilépek a játékból. Mert akkor azt csinálja valami miatt, hogy újraindítja magát a Nintendo 3DS, az új gépen ilyen nincs. Azért megnéztem a Nintendo eShop-ot, összesen 108 program vár arra, hogy újra letöltsem. És hogy a Nintendo eShop is milyen gyorsan jött be, teljesen lenyűgözött. Úgyhogy oda meg vissza vagyok a New Nintendo 3DS-től, már most nagyon imádom, és az ára is nagyon jó volt. Azt gondolom, hogy ez a csúcs a Nintendo 3DS-nél, ha esetleg megvehetem a Super Nintendós kiadású New Nintendo 3DS XL-t, arra örömmel befizetek, de az már tényleg a nonplusultra lenne. Azért a sima New Nintendo 3DS a csúcs nálam, mert ahogy írtam korábban, a felbontás ugyanakkora minden konzolon, emiatt nagyobb kijelzőn pixelesebb a kép. Ezen meg tökéletesen látok mindent.

Csak azt nem tudom még, hogy mi ez a MicroSD-nél, hogy hálózaton keresztül PC-hez tudom csatlakoztatni. Meg kellett adni a hálózat nevét, valamint egyénileg meg lehetett adni egy felhasználónevet és egy jelszót, azt megtaláljuk a PC hálózati részében, és ezzel állítólag tudjuk kezelni a MicroSD-t PC-n keresztül. Ami egyébként nagyon jó lenne, mert nem kellene azt állandóan kivenni, de nem találtam meg magam, ahogy próbálkoztam. Majd jobban utánaolvasok, hogy működik ez.

Nincsenek megjegyzések: