2017. szeptember 8., péntek

Pénteki Mario Kart 8 bajnokság zuhanórepülésben

Ma itthon voltam Békéscsabán, mert még néhány dolgot lezárásként el kellett intézni (hivatalos ügyek), ezért tudtam menni most Mario Kart 8-azni egyet a srácokkal. Megmondom őszintén, nem volt az eszemben, hogy ma verseny lenne. Csináltam a dolgomat, aztán nézem, hogy ma péntek van, ami azt jelenti, hogy 20 órakor Mario Kart 8 bajnokság lesz. Semmiképp ne hagyjuk ki a lehetőséget. Ki akartam próbálni, amit írtam múltkor, hogy tudom-e 2 órán át tartani azt a jónak mondható színvonalat, amivel jobb eredményt érhetek el. Az eredmény mindent elárul.

Vagyis nem sikerült, pedig az elején nagyon megvolt a lendület. 8-an indultunk, Móki később csatlakozott, szemmel láthatóan lazára vette a versenyt. Nálam meg furcsán alakult az egész, ugyanis egy 3. hellyel kezdtem a versenyt, tökre örültem magamnak, hogy ez aztán igazán motiváló. Az elején sokáig tartottam a középmezőnyt. Én voltam a legjobban meglepődve, hogy az első fél órában tudtam tartani a 4. helyet, ami ugyan tudtam, hogy ingoványos, mert az első 3 helyezett nagyon elhúzott tőlünk (MagicT, Cava és Norbi), és az 5. helyezett meg közel volt hozzám, de abban reménykedtem, hogy ha végig tudom tartani ezt a szintet, akkor a végelszámolásban maradhatok a középmezőnyben. De aztán, mintha elvágtak volna valamit, mert rapid sebességgel romlott az eredményem. Az elején még nem is az volt, hogy elügyetlenkedtem volna, hanem arra lettem figyelmes, hogy nem kapok olyan tárgyat, amivel versenyben lehetek a többiekkel. De aztán csak az lett, hogy a játékom színvonala is romlott. Az egyik leghülyébb hibám az volt, amikor a Melody Motorway pályán a füves résznél mentem, ahol a hangjegyek ugrálnak, és az pont rám ugrik. Ennél több nem kell, hogy azt érezzem, hogy nem vagyok még méltó a jobb eredményre, ha ilyen hibákat vétek... De az a második hely a vége felé adott egy kis reménysugarat.

Alapvetően tehát el lehet mondani, hogy tudom most már, hogyan versenyezzek a jobb helyért, de azt tartósan még nem tudom megcsinálni. A következő lépcsőfok egyértelműen ez lesz. Aztán jöhet az, hogy minden pályát a rövidítéseivel együtt tökéletesen kiismerni, de ez még hosszú idő. Első körben az a fontos, hogy egy jó játékot tartsak fenn hosszabb időre.

Nincsenek megjegyzések: