2017. szeptember 8., péntek

Eredeti Okui Masami: Innocent Bubble kislemez.

Aki ismer, vagy régóta követ, az tudja mit jelent számomra Okui Masami. Mindenki fölött áll számomra nemcsak ha japán zenéről van szó, hanem általánosan a zeneiparban. Senki nem adott nekem annyit a dalaival, mint ő, és jó eséllyel ez így is marad. Amikor májusban megtudtam, hogy 2 és fél év után új kislemezzel jelentkezik Innocent Bubble címmel, egyből tudtam, hogy ez nekem kelleni fog. Főleg azért, mert ez a 25. évfordulós kislemeze, így azt éreztem, hogy ezzel vele együtt ünnepelhetek.

Júliusban indult meg az előrendelés a CDJapannél, és amint anyagi lehetőségem adódott, elő is rendeltem. Augusztus 26-án postázták ki, és bár már hétfőn átvehettem volna, de mivel nem voltam otthon, ezért kedden mentem el érte a postára az értesítővel. A reggel 8 órási nyitásnál ott voltam, hogy az elsők között legyek. Meg is lett. Nagy öröm volt kézbevenni, a mai napig úgy vagyok az eredeti CD-kkel, hogy azzal az adott előadó ad önmagából egy kicsit.

A borító nem rossz, dizájnos de megmondom őszintén, az a "csajos" stílus, amit 2012 óta a képvisel nem nagyon tetszik, mert elvész az a spontaneitás, mint amit láthatunk a God Speed, vagy a Masami Life album borítókon, amit annyira szeretek benne. Nem rajongok ezért a stílusért, de mivel sokat adott nekem a dalaival, ezért elfogadom, ha ő így érzi jól magát, akkor legyen így.

A lényeg az, hogy tetszenek első hallgatásra a dalok. A címadó dal egy rock szerzemény, ami a címének fényében meglepett. A cím kapcsán némileg szkeptikus voltam, és ezt ki is írtam az Okui Masami Facebook csoportra. Mondtam, hogy kicsit tartok attól, hogy ilyen csajos pop zene lesz, ami ilyen gondtalan, vidám érzésekről szól, és hogy majdnem 25 éves énekesnői karrierrel a háta mögött nem mutatja azt, hogy mennyi tapasztalaton ment át az évek során. Aztán valaki erre azt reagálta, hogy ő egy balladára számít, ami arra utal, hogy az elmúlt 25 év alatt ő ugyanaz maradt, aki volt. Igazat adtam neki, és reméltem, hogy ő látja jól a helyzetet. Ehhez képest kaptunk egy rock zenét, úgyhogy egyikünk sem prognózisa sem jött be.

Alapvetően vidám hangulatú rock dal, tipikus animés típusú zene. A szöveggel még nem foglalkoztam komolyan, de alapvetően pozitívnak tűnik. Ami jobban megmaradt bennem, az a B-side track, melynek címe: Ano Goro no Boku to Ima no Boku. Ez egy ballada, mely szintén pozitív hangulatú. Legfőképp arról énekel, hogy nehéz időkben mit tesz, hogy jobb kedvre derítse magát.

Az első benyomások kifejezetten pozitívak. Nem olyan nagyhatású dalok, mint amiket gyártott régebben, de kellemesre sikeredtek. Megmutatnám ezzel a zenével, hogy ki is Okui Masami amolyan bevezetőként, elindíthat a hallgatóban valamit, aminek hatására kíváncsi lehet a nagyobb hatású dalaira is.

Mivel előrendeltem a kislemezt, ezért ajándékot is kaptam hozzá, méghozzá egy fényképet. Okui Masami-ról a kislemez egyik képét (mely nincs a borítón). A fotózáson az egyik képet választották ki, fénykép formájában kinyomtatták, és ezt kapták az előrendelők. Jó egyébként fénykép formájában is látni, mert személyesebb érzetet ad. Ez a második fénykép, amit kaptam. Az első kép Suara: Koe albummal jött, azt is előrendeltem.

Ezek ilyenek. Aki nagyon szeret egy japán zenét, előadót, megéri rendelni kiadványokat onnan, mert nagyon igényesek a japán CD-k.

Nincsenek megjegyzések: