2011. augusztus 12., péntek

Olcsóbb lett a 3DS

Tehát, mától lejjebb vitték a Nintendo 3DS árát. Az 576-ban például már 50.000 forintért kapható, de mint köztudott, máshol sokkal olcsóbb lesz. Hát így már barátságosabban hangzik, ha lenne ennyi pénzem, akkor lecsapnék rá. Igazából 20 játék ide, vagy oda (amikor bejelentették az akciós árat, akik magasabb áron vették még meg, azokat azzal engesztelték ki, hogy 20 játékot letölthetnek ingyen Virtual Console-ról), szerintem emiatt nem vettem volna meg drágábban. De jó ötlet, így senkinek nem lehet oka panaszra. Ennek az a lényege, hogy ha felmentél az eShop-ba, és csatlakoztál az Ambassador-ba, akkor szeptembertől (pontosan nem tudom, hogy mikortól) ingyen letölthető 10 NES és 10 GBA játék. Ez már csak múlt időben, mert az ambassador 2011. augusztus 12. 00:00-ig élt.

Amin meglepődtem, hogy az 576 nyitott az új üzletet  budapesti Árkádban, így ott már két üzletük van! o_O Egyrészt amiatt lepett meg, hogy akkor már miért nem olyan bevásárlóközpontban nyitottak üzletet, ahol még nincsenek (pl. EuroCenter), másrészt meg elgondolkodtam azon, hogy ahhoz képest, hogy milyen drága üzlet, nagyon jól mehet nekik, hogy újabb üzletet nyitnak. Úgy tűnik, hogy igazuk van azoknak, akik szerint az 576-nak elég csak egy bizonyos vásárlói rétegre fókuszálni, akiknek gyakorlatilag mindegy, hogy mennyiért veszik meg a játékot, jó helyen van az 576, ezért odamennek. Belőlük nagyon jól megélnek. Így is lehet csinálni.

Emiatt nem ítélem el az 576-ot, az ő dolguk, bár a nagy múltjuk miatt nagy kultusznak örvendenek nálam. Múlt hétvégén Békéscsabán voltam, és elővettem egy régi 576 KByte-ot (1995. december), és valami hihetetlen jó, nosztalgikus élmény fogott el az olvasása közben. Bár nincs meg az a szám 1995. decembere óta, de tökéletesen visszahozta azokat az időket. Volt benne Worms teszt, de a hirdetéseket, és a csevegőt volt érdekes volt olvasni, hogy mennyire más volt akkor minden, hogy akkor még újságon keresztül hirdették az emberek a konzoljaikat, ma ez szerintem már egyáltalán nem működne. A Csevegő meg azért érdekes, hogy milyen más volt akkor a játékosok felfogása a dolgokról, és azt betudni, hogy mennyi minden változott az évek során. Igazából arra nem emlékszem, hogy mennyire lehetett tudni akkoriban egy játék, konzol készítésének hátteréről, akkor nekünk szinte tényleg csak az 576 KByte volt, semmi más. Most meg, felmegyünk a világhálóra, és villámgyorsan megtudjuk az új információkat.

Bár én nem is csak ebből veszem észre, hogy múlik az idő, hanem amikor elmegyek egy osztály mellett az utcán, és gyerekek arról beszélnek, hogy majd letöltik az x filmet, és hogy milyen mobiljuk van... Ez egyrészről elrettent, másrészről meg nagyon érdekes belegondolni abba, hogy amikor én voltam ilyen idős, akkor mi még nem is tudtunk ilyesmikről, és hogy a mai gyerekek (ilyet 25 évesen mondani...) ilyenekről beszéljenek. Én 1994-1995 magasságában kaptam az első számítógépemet, annak még fekete-fehér monitorja volt például, és milyen nagy szám volt, amikor megkaptam az első színes monitoromat. Meg volt még Turbo gomb a régi számítógép házakon, én csak annyit láttam, hogy ha megnyomom 188-ról 120-ra változott az értéke, és csigalassú lett az egész. :D Akkoriban nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy mit jósoltak emberek, de ha nekem valaki akkor azt mondja, hogy mára már életünk része lesz a számítógép, azt biztos nem hittem volna el, hiszen akkor jóval kevesebbet tudtak a gépek, ja, meg játszottam is rajtuk! Ma meg már...

Szóval érdekes volt ezen elgondolkodni, és szerintem délelőtt meglátogatom azt a bizonyos második 576 KByte üzletet.

Nincsenek megjegyzések: