2023. november 8., szerda

Paradox Live -Road to Legend- FINAL "REVOLUTION"

Jelen sorozatunk is elérkezett a "final" epizódjához, hiszen ez a legújabb Paradox Live kislemez. Három hete, azaz 2023. október 18-án jelent meg. Ebben az előző két párbajból győztesen kikerült csapat mérkőzik meg a vigaszágon továbbjutott GokuLuck-kal, így három dalt hallgathatunk meg.

  1. BAE: Ch△mp1on
  2. cozmez: Two Crowns
  3. GokuLuck: S.W.A.G.

Már a címük is sokat mondó, tehát érdemes elmélkedni a dalokon.

BAE: Ch△mp1on

Épp csak megnyerte a BAE az egyéni párbajt, máris bajnoknak kiáltják ki magukat. De nagy örömünkre most nem érdemtelenül, hiszen ismét rákapcsoltak, és egy erősebb dallal jelentkeztek. Stílusukhoz hű, karakteres dalt rappeltek. Végigveszik az elmúlt három évet, hogy miken mentek keresztül, végül eljutnak a konklúziójukhoz, miszerint ők a bajnokok. Ideális jelöltek.

cozmez: Two Crowns

Amíg a BAE bajnoknak kiáltja ki magát, addig a cozmez a koronát kérik a fejükre. Ez egy igazi rap dal, ahol egymásnak adják át a szót, és bizonygatják, hogy ők ennek rap párbajnak a legjobbjai, bárki bármit mond. Az ő daluk viszont nem annyira karakteres. A zene rendben van, a rap is igazából jó, de nem jön ki az egyéniségük. Többször kell meghallgatni, ahhoz, hogy megmaradjon az emlékezetekben.

GokuLuck: S.W.A.G.

De miért is vesztegetnénk rá időt, ha itt van a GokuLuck, akik ténylegesen valami újat mutatnak. Dehogy rock zenére rappelnek... már-már a Thrash Metal határait súrolja! Eszméletlenül aggresszív a zene, a tagok meg úgy üvöltenek, hogy addig járunk jól, amíg ezek az állatok ketrecbe vannak zárva, mert ha elszabadulnak, akkor imádkozhatunk az életünkért. Semmi nem garantálja a biztonságunkat. De hát pont ezért imádom őket. Néha én is úgy érzem, hogy nagy szükség van arra, hogy a felettes ént teljesen lekapcsoljuk, és fusson az ösztön én, amerre lát. Utólag ráérünk rendet tenni.

És akkor álljon itt a személyes sorrendem.

  1. GokuLuck: S.W.A.G.
  2. BAE: Ch△mp1on
  3. cozmez: Two Crowns

Kell néha, hogy ez a vadállat elszabaduljon bennünk. És mivel a GokuLuck ezt teljesen szerethető, játékos formában teszi (én legalábbis nem tudom komolyan venni), mégis minden erejüket beleadják a rapbe... Nálam ők a bajnokok.

Hát ennyi volt a Paradox Live széria. Nem mindegyik dalról tudtam jól írni, de összességében szerettem foglalkozni velük. Természetesen a sorozat folytatódik tovább, hiszen itt az anime, konkrétan most szombaton jelenik meg az opening dalból a kislemez. Az ending dalból pedig december 6-án, és ezzel szerintem le is zárattatik a 2023-as év. Remélhetőleg, 2024-re is hasonlóan színvonalas dalokkal készülnek a projekt keretében.

Nincsenek megjegyzések: