2023. november 2., csütörtök

Paradox Live -Road the Legend- Round1 "FATE"

Akkor kezdjünk is neki a második évadnak. Ezt és a következő kislemezt sokkal inkább rapversenynek lehetne nevezni, semmint rappárbajnak, hiszen 4-4 csapat verseng egymással. Az első kislemezen az alábbi négy csapat néz farkasszemet egymással az alábbi dalokkal.

  1. BAE: We △re The Future
  2. AMPRULE: True Pride
  3. The Cat's Whiskers: Shooting Arrows
  4. 1Nm8: edN

A második lemezen négy voice dorama hallgatható. Ezek sincsenek lefordítva, valamint a hivatalos weboldal sem adott ki ehhez a kislemezhez hivatalos szinopszist, ezért nem tudok történettel szolgálni. Pedig érdekelne, hogy miért van egy képen Hajun és az öccse, amikor esküdt ellenségek. Inkább értekezzünk a dalokról néhány sorban.

BAE: We △re The Future

Nagyjából ugyanaz a véleményem erről a dalról is, mint az előző BAE dalról. Van egy stílus, amiben jó a csapat, de abba belekényelmesedett. Nem igazán alkot már egyedit. Ez a dal is jó, megnyitja az első versenyt, van is erő a rapben, értem is, hogy mit akar mondani, de nincs meg az az inger, hogy többször visszahallgassam ezt a dalt. Ahhoz képest nem annyira jó, hogy vannak sokkal emblematikus dalaik.

AMPRULE: True Pride

Van néhány negatív főhős, aki valamilyen úton-módon vonzóvá tette a maga antagonista mivoltát. Most ugyanez a helyzet az AMPRULE-lal is. Ismét arról tesznek tanúbizonyságot, hogy ők lesznek azok, akik leigáznak mindenkit, és nem ők győzettetnek le. Tehát eléggé negatív a szöveg, de a zene és a dallam annyira jó, hogy lehetne elmélkedni azon, hogy ahogy a GokuLuck STRONGER esetében kijön a vadállat, nincs-e szó valami rejtett személyiség kivetüléséről, ami ha alkalmanként, játékból előjön, az még rendben van. Egy biztos, rendkívül hangulatos és zseniális a dal.

The Cat's Whiskers: Shooting Arrows

Most a The Cat's Whiskers is sokat javult. Igazából pont azért jó a dal, mert mind a jazz, mind a rap alapszabályait felrúgják. Létrehoztak a kettő egyvelegéből valami sajátot, és az teljesen jól hangzik. A rap nagyon gyors, viszont a szöveg mondanivalója a zene zaklatott mivolta miatt, igazából nem jön át. Az összhatás viszont mégis pozitív, de a dinamikája miatt inkább viccessé válik a dal.

1Nm8: edN

Hát, ben olyan biztos az, hogy örömteli, hogy behozták a második évadra a különböző idol-csapatokat. Ez is egy teljesen kommersz dal, amiben semmi különleges nincs. Tipikus rádió-dal, amit a háttérben meghallgatunk. Maga a rap sem vehető komolyan, mert így bárki tud beszélni, aki egy kicsit megerőlteti magát. Sajnálnám, ha többek között miattuk átmenne az egész Paradox Live egy populáris irányba.

A személyes preferenciám a következőképp néz ki.

  1. AMPRULE: True Pride
  2. The Cat's Whiskerss: Shooting Arrows
  3. BAE: We △re The Future
  4. 1Nm8: edN
Az AMPRULE nagyon kiemelkedik, a második és harmadik dal egész jó, a 1Nm8 meg annyira mélyponton van, hogy a másik három a nem is látja őket. Holnap megnézzük a másik négy csapat versenyét.

Nincsenek megjegyzések: