2022. szeptember 15., csütörtök

OV-chipkártya megérkezett

Vasárnap megrendeltem online a névre szóló OV-chipkártyát, és már kedden meg is érkezett. Ez lényegében egy "tömegközlekedési bankkártya", erre lehet egyenleget feltölteni, és ebből lehet kifizetni a vonatjegyet. Egy ilyen kártya €7,50-be kerül, és 5 évig érvényes.

Nemcsak azért rendeltem meg magamnak, hogy úgymond "jobban Hollandiában érezzem magam", hanem azért is, mert csak névreszóló chipkártyára lehet havi előfizetést rendelni, és azzal különböző kedvezményeket igénybe venni. Igényeltem is, méghozzá a "NS Flex Dal Voordeel"-t. Ennek az a lényege, hogy hétköznap csúcsidőn kívül 40% kedvezménnyel, hétvégén és ünnepnap egész nap 40% kedvezménnyel utazhatok vonattal. És elég jól bánnak a hétköznapi kedvezménnyel, hiszen a csúcsidő itt reggel 6:30 és 9:00 között van, valamint délután 16:00 és 18:30 között. Tehát egy nap 19 órában utazhatok 40% kedvezménnyel. Ennek a havi előfizetési díja €5,10, és ezzel konkrétan elfogadható árúvá teszem a közlekedést Hollandiában. Már egy oda-vissza úttal megtérül ez az ár.

Gondolkodtam is azon, hogy eleget láttam már a környékből, mennék messzebbre. Arnhem túl közel van, minimum Utrechtig mennék, de aztán eszembe jutott, hogy mennyire szerettem 2 évvel Alphen aan den Rijn-ben lenni, és oda visszatérni... Egy látogatás erejéig. Meglátjuk még. Utrechtbe azért mennék, mert ott van Hollandia legmagasabb tornyú temploma, azt megnézném. Annak lenne jó utánajárni, hogy meg lehet-e azt csinálni, hogy Alphen aan den Rijn-ig veszem meg a jegyet, egyébként is át kell szállni Utrechtben, ott időzök 1-2 órát, és továbbmegyek. Ez nagyon jó lenne, ezt megcsinálnám holnap.

Nincsenek megjegyzések: