2014. május 12., hétfő

Poszterezés

Kettes fokozatba érkezett a szórólapozás, ma posztereket osztottam szét boltokban, és megkértem őket, hogy ragasszák ki, vagy tegyék ki vásárlók számára jól látható helyre. Mindenki belement, és most is nagyon jó volt megtapasztalni az emberek kedvességét, közvetlenségét. Itt annyira más minden e téren, nemcsak közvetlenek, hanem van egy alapvető bizalom. Átnézték a posztert, és szimpatikus volt nekik, elfogadtak egyet. Egyvalaki volt, aki 50p-t kért hetente azért, hogy kiragassza a falra. Hát akkor köszönjük szépen... de mégis átvett egyet, és az asztalra tette. Aztán voltunk egy virágboltban, melynek eladója egy idősebb férfi, aki egy időben komolyan foglalkozott marketinggel, és kritikus szemmel nézve mondta, hogy a plakát itt meg ott hibádzik: az időpont rossz, külön mondattal kellett volna a kapcsolattartást kiemelni, és még isten tudja miket mondott, csak lestem, hogy mi ez a kritikus megnyilvánulás. Meg hogy csak a free taster sessions volt írva, de hogy utána mennyi az ára, azt hiányolta. Mondjuk ezt szerintem felesleges kiírni, mert a plakát csak a próbaórákról szól, ha már kritikust játsszunk. Amúgy végig kedvesen mondta, nem volt ezzel semmi baj. Amúgy ezt is élveztem, jó buli volt, ha kell még csinálni, szinte csak néhány mondatába kerül.

Szegény Jaspert holnap viszik ivartalanítani, egy kicsit sajnálom őt. Értem, hogy szabályozni kell a macskák szaporulatát, és hogy ne csavarogjon el csajok után kajtatva, és ne adj isten összeszed valami fertőzést, de akkor is úgy érzem, hogy azért megfosztjuk őt valamitől. Habár vasárnap, amikor hazajöttem a szórólapozásból, olyan kellemetlen macskaszag volt, hogy azonnal kinyitottam a hátsó ajtót, és mondtam, hogy azonnal kasztrálják ezt a macskát, ilyen nincs! Biztos, hogy lesz utóhatása, mert hallom, hogy amikor Lucy-t is elköttették, utána sokáig olyan lehangolt, rosszkedvű volt, Valószínűleg érezte, hogy van ő maga, de valami hiányzik... Valószínű hasonló lesz most is. Mondjuk a harcoskodástól nem féltem, mert Jasper nyugodt jellem, nem nagyon gondolnám róla, hogy nekiállna az utcán harcolni egy másik kandúrral.

Holnap igényelni fogok ilyen "előjogosítvány"-t. Nincs rendes magyar neve, az a lényege, hogy ilyenje bárkinek lehet, aki 17-18 éven felüli, és felügyelet mellett vezethet autót. Ugyanis itt Angliában nincs elméleti oktatás, azt mindenki magának tanulja meg, csak vizsgázni kell menni, és utána lehet gyakorlatot tanulni, vezetni oktató mellett, és megszerezni a végső jogosítványt, mellyel már egyedül is lehet vezetni. Na de nem azért akarok magamnak jogosítványt, hogy az országutak réme legyek, hanem hogy Angliában nyissak egy bankszámlát, ehhez meg valami angol fényképes igazolvány kell, nem fogadják el a magyart. Ugyanis történt az, hogy döbbenettel néztem hó elején, hogy egy testesebb szeletet levágtak a számlámról... Nem tudom ellenőrizni, hogy mi volt, mert ugye a netbankba belépéshez SMS-ben kapunk ellenőrző kódot, és nekik még mindig a magyar, immáron nem létező telefonszámom van nekik megadva. Az a gyanúm, hogy a bank levett valami extra költséget, mert itt használom a kártyát, ezért azt találtam ki, hogy ha jön valami pénz, akkor azonnal átutalom magamnak paypal-on keresztül a leendő angol számlára. Ehhez intézkedek, mert nincs pénzem extra költségeket fizetni.

Nincsenek megjegyzések: