2014. május 27., kedd

Fáradt és szégyellős Kung Fu Panda

Nagyban megy az iskola promotálása. Másfél hete voltak az ingyen bemutató órák, melyeket szórólapoztam. Úgy tűnik, hogy volt értelme, mintha többen járnának edzeni. A következő állomás június 8-a, amikor nyílt nap lesz, erre még a polgármester is eljön (elfogadta a meghívást). 10-13 óra között valamint 14-17 óra között különböző  Tai Chi, Kung Fu és jóga edzések lesznek kipróbálhatók különböző korcsoportoknak. Majd 13-14 óra között lesz a fő műsor. Kínai oroszlántánc (szerintem magyarul is így hívják, ami angolul Chinese lion dance) lesz Kung Fu Pandával, kínai dob. Bár az iskola úgy nem olyan nagy, de sok embert várnak.

Erre tegnap is volt promóció. Szórólapoztunk New Brighton-ban, de műsort is tartottunk. A kalózhajónál, amit lefényképeztem korábban, ott volt oroszlántánc, közben osztogattuk a szórólapokat. Csakhogy beállt egy olyan baki, hogy nem jelent meg az, aki Kung Fu Pandának öltözött volna, és nem volt más, ezért engem kértek meg... Soha életemben nem öltöztem be semminek. O_O Hát akkor vissza az autóhoz, és szépen felöltöztettek. Alapvetően nem éreztem melegnek a ruhát, mert eléggé hűvös volt, inkább az volt a rossz, hogy egy kis lyukon láttam csak ki. Vezettek kézen, hogy merre menjek. De nem mondták, hogy mit csináljak, ezért nagy meglepetésként ért, hogy bevittek a "show" közepébe, az oroszlán támadt engem, nekem meg fogalmam sem volt, hogy mit csináljak. O_O Iszonyúan kínosan éreztem magam, aztán mondta a nővérem, hogy menjek körbe, fogjak kezet gyerekekkel. Mert azon a kulcslyuknyi résen látom is, hogy mi hol merre van. Végül egy páran odajöttek hozzám, de még kínosabban éreztem magam akkor, amikor néhány gyerek kérdezett tőlem valamit, a pillanatnyi érzelmi állapotom miatt megint a nullán volt az angol tudásszintem, úgyhogy nem tudtam válaszolni. Ha csak kézfogás, integetés, hi 5 vagy ölelésről volt szó, addig nem volt semmi baj. Meg utána felvittek a kalózhajóra, hogy ott fényképezkedjek az oroszlánokkal. Ez már semmiség volt. Ezután lejöttünk, még egy pár fénykép, és végre levehettem. Újra látok. O_O Alapvetően szívesen csinálom, csak legközelebb mondják, hogy mikor mit csináljak, mert mindent az iskoláért, csak ritka kínos érzés volt számomra. Amúgy büszkék voltak rám, poénból rám adták a "shy Kung Fu Panda" nevet. Meg nővérem utólag mondta, hogy egy kislány kérdezte tőle, hogy a Kung Fu Panda miért nem csinál semmit? Mondja, mert fáradt.

Remélhetőleg fellendül az iskola, ugyanis nővérem mondta, hogy ha ez megtörténik, akkor alkalmazna engem teljes munkaidőben, rendes bérért. Nem kicsit lelkesített fel. Ilyen háttérmunkákat végeznék: takarítás, az iskola rendben tartása, papírok rendbetétele, hasonlók. És aztán később lehet, hogy más munkát is kapok. De már erre is azt mondom, hogy talán lesz valami. Ezért megéri Kung Fu Pandának lenni.

Meg lehetne honosítani ezt a brit kajatalálmányt, amit most eszek: rántott krumplipüré. Egész jó íze van. Közismert a britek egészségtelen táplálkozása, ezért különböző variációkkal próbálják változatosabbá tenni.

Nincsenek megjegyzések: