2011. szeptember 6., kedd

Hirtelen halál a Mario Golf-ban

11 éve játszok a játékkal, de erre még nem volt példa. Get Character-ben szerzem meg a karaktereket, és döntetlen lett a végeredmény, és mivel még nem volt ilyen, nem tudtam mi van van ilyenkor. Az első pályán kell még egyszer menni, és aki kevesebb lövésből belövi a lyukba, az nyer.

Miről is van szó? Elkezdtem Virtual Console-on a Mario Golf-ot, megszerzek benne minden pályát és karaktert. Alapesetben 4 karakter játszható egyjátékos módban, míg többjátékos (egyszerre 4-en játszhatjuk) módban 10 karakter közül választhatunk. Egyjátékos módban van Get Character játék, ahol egy golfpárbaj keretén belül megszerezhetjük a karaktereket. Minden karakter ütésereje más, a négy leggyengébb ütéserejű karakter van alapból megnyitva: Plum, Charlie, Peach és Baby Mario. Ismeretlen nevek, igaz? Nem tudom, miért vannak nem Mario karakterek, talán, hogy kitöltsék a maximális 18 karakter helyét, de szerintem nem zavaróak. Ezen négy karakter közül Baby Mario tud a legerősebbet ütni, 215 yard 1W-ben. Az első megszerezhető karakter Luigi, mindegyik egy kicsit erősebb. Velük kell párbajozni, az nyer, aki előbb nyer meg 10 medált. Ha döntetlen, akkor 1 érmének a helye tűnik el. Összesen 7 karaktert szerezhetünk meg, további hármat bizonyos teljesítmények (achievement, ami manapság divatszó a gamerek körében) elérésekor kapunk meg.

Karaktereket az alábbi módon szerezhetjük meg:

  • Maple: 50 érme a Tournament-ben
  • Donkey Kong: 30 csillag a Ring Shot-ban
  • Metal Mario: 108 érme (tehát az összes) a Tournament-ben
  • +1 Bowser: Get Character-ben kell megküzdeni érte. (ő a hetedik)

A maradék négyet titkos kóddal tudhatjuk magunkénak. Nekem anno sikerült megszerezni mindent Nintendo 64-en Mario Golf-on, csak csodálatosan letörlődött minden. -_-' Elkezdtem ott másodjára, eljutottam valameddig, de már nem tudom meddig. Most Virtual Console-on szerzek meg minden pályát és karaktert. Most sikerült megszerezni Yoshit (ő van Luigi után), és hatalmas fej-fej melletti harcokat vívtunk (Yoshit a gép irányítja), a végén Sudden Death lett. Ilyen még nem volt soha. Tehát már 6 karakter elérhető az egyjátékos módban. A pályákat pontok megszerzése után kapunk meg. Összesen 6 pálya van, alapból a Toad's Highlands pálya van megnyitva, ahogy szerezzük meg a pályákat, egyre magasabb pontokat kell összegyűjteni. Pontokat lejátszott golfmeccs után kapunk (mindegy melyik játékmódban játszunk), és azok összegével gyűlnek össze a pontok, amikor is megnyílnak a pályák.

Nagyon tartalmas és szórakoztató játék, a legjobb Mario spin-off, csak ajánlani tudom!

Nincsenek megjegyzések: