2011. július 30., szombat

Rögtönzött utózönge

Csak olvasom, és el vagyok képedve, hogy mennyi negatív véleményt olvasok a ShibuyaConról. Nos igen, szerencsés voltam, hogy a késői érkezésem ellenére hamar bejutottam, én semmit nem érzékeltem abból, ami lent zajlik, csak néztem a páholyból (bocsánat, de jobb szó nem jut eszembe), hogy mennyien vannak lent. És ahogy olvasom a már megírt blogpostokat az eseményről, és egyes megnyilvánulásokat, hát meg tudom érteni a másik oldalt. Ez az 1.500 helyetti 500 fő beengedése nagyon nagy hiba volt. Pontosan nem ez volt a nagy hiba, mert én mindvégig tudtam, hogy 1.500 főt várnak, de meglepő módon ezt sehol máshol nem olvastam, ezek szerint sehol nem volt lekommunikálva. Én úgy tudom, hogy az utolsó néhány napban kavart be valamit a Garay üzletközpont igazgatósága, hogy a tűzvédelmi szabályzatnak köszönhetően 500 főt engednek be. Igazából itt két kérdés merül fel:

  1. Mikor derült ez ki?
  2. Ha esetleg néhány nappal a con előtt derült ez ki, akkor miért nem írták ki?

Nagyon pozitívak voltak a várakozások, bagszi nem győzött lelkesedni nekem, hogy mennyire várja ezt a napot, de ha tényleg idejében tudták ezt, és mint kiderült, sok ember várható, akkor ezt miért nem jelezték előre? Nagyon meg tudom érteni azokat a vidékieket, akik mondjuk Pécsről, vagy Nyíregyházáról, vagy Békéscsabáról utaztak fel Pestre, hogy ott állni lent órákat, közben elvileg semmi infót nem kaptak, hogy mi hol merre, hát nagyon szép lehetett. Már csak azért sem értem, miért nem mehetett fel 500 embernél több, amikor a folyosó gyakorlatilag üres volt, a termekben sem volt tumultus. Úgyhogy az egész nagyon el volt cseszve. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ezután, és hogy a MAT mit fog erre lépni? Mert nagyon kapják a fejükre a hideget.

Sokan azt sem értették, hogy miért pont a Garay Üzletközpontban volt. Most már talán le lehet írni az okát. Ez a con ugyanis eredetileg nem volt betervezve. A Garay igazgatósága kereste fel a MAT-ot, hogy átadják egy napra az emeleti részt, ha cserébe felfuttatják az épületet. Innentől magától értetődő volt, hogy akkor legyen egy rendezvény.

Mondjuk a MAT-nak mindig is lépfenéje volt a tűzvédelmi szabályzat, ez már a Petőfi Csarnokban rendezett conoknál is megkeresítette egy pár vidéki később érkező anime rajongó életét, mert egy Pesti animés csak-csak elfogadja, hogy hát most nem jutott be, majd máskor, de egy vidékivel, aki nem kevés pénzt fizet az utazásért, ezt nemigen lehet eljátszani. Rengetegen szidják a MAT-ot, de szerintem előbb várjuk meg az ő magyarázatukat, hogy mit mondanak, mert ha csak ma, a rendezvény napján tudták meg ezt az 500 fős dolgot, akkor sajnos keményen át lettek verve ők is, de ha már tudták még ha csak néhány napja is, akkor is bőven kiírhatták volna például a honlapjukra, és akkor szervezésből könyveljenek el egy hatalmas elégtelent.

Nincsenek megjegyzések: