2023. december 17., vasárnap

Offline lejátszási lista karácsonyi dalokból

Küszöbön a karácsony, hát hogy lehet, hogy csak ma jutott eszembe, hogy offline hozzak létre lejátszási listát azokból a karácsonyi dalokból, amiket annyira szeretek? De még van idő egy kicsit még kiélhetem idénre is ezekkel a csodálatos dalokkal a karácsonyi hangulatot.

Ezeket a dalokat elsősorban karácsonykor, téli időszakban hallgatom, ezért teljesen az ünnepekre emlékeztetnek. Régóta elkísérnek az ünnepekkor. Többször listáztam már ezeket az albumokat, kislemezeket, dalokat, melyeket ilyentájt hallgatok, a teljesség kedvéért álljon itt is.

Albumok

  • Okui Masami: angel's voice
  • Karácsony János: Boldog Karácsony
  • Nox: Karácsony

Kislemezek

  • Okui Masami: Melted Snow
  • Ohmi Tomoe: Fuyu no Himawari
  • Suara: Mai Ochiru Yuki no You ni
  • Suara: Merry Christmas

Dalok

  • Hayashibara Megumi: Cherish Christmas
  • Okui Masami: SNOWY
  • Yonekura Chihiro: to LOVE.
  • Yonekura Chihiro: WINTER WISH
  • Suara: Rin to Shite Saku Hana no You ni
  • LGT: Ha eljönnek az angyalok
  • Zorán: Kell ott fenn egy ország

Azért van offline a lejátszási lista, és nem Spotify-on, mert ott ezen dalok kb. fele érhető el. Ha minden elérherő lenne, amit szeretek, akkor szerintem nem is hallgatnék offline digitális formában dalt. De mivel nem ez a helyzet, ezért a Winamp mai napig gyakran használatos program nálam. Offline szinte minden dal megvan, amit szeretek, így csak így tudok minden dalt meghallgatni, amit szeretek. Ezért van az, hogy a Spotify Wrapped messze nem ad teljes képet az idén hallgatott dalok statisztájáról. Egyébként is utálom, mert már november végén kiadja az éves zenei statisztikát. Tisztelettel jelezném, hogy az év nem 11 hónapból áll, és nem decemberrel kezdődik az új év! Tehát már csak ebből a szempontból is pontatlan a Spotifyos statisztika. Ha valaki kíváncsi arra, hogy miket hallgattam idén, nagy tisztelettel ajánlom figyelmébe a Last.fm profilom 2023-as statisztikáját. Majd december 31-én kilistázom a végleges statisztikát, ahogy csinálom minden évben.

Ahogy utánaolvastam, legtöbb esetben két ok miatt nem került fel egy-egy album a Spotifyra. Vagy szerzői jogi problémák miatt, és ez sok mindent magába foglal. Vagy azért, mert jogutód nélkül szűnt meg a lemezkiadó cég, és nincs aki gondoskodjon a dalokról. Plusz egy személyes ok, ami miatt nem használom annyit a Spotifyt: Sok dal címe vagy előadójának neve pontatlanul van fent, így a Last.fm profilomon össze-vissza lennének. És egy statisztika úgy jó, ha minden egyes dalhoz tartozó statisztikák egy adathoz tartoznak, és nem többhöz szétszórva. Így is van némi kavarodás a profilomban, nem kell azt tovább bolygatni.

De hogy ne vesszen el végleg az ünnepi hangulat: Ezek azok a dalok, melyek megadják számomra a karácsony szakrális hangulatát. Már a plázában is csak fülhallgatóval a fülemben tudok meglenni, mert borzasztóan idegesítenek azok az idióta trendi karácsonyi dalok, amiket állandóan nyomatnak. Számomra azok teljesen ledragálják a karácsony értékét. Ezért is esélytelen, hogy ilyenkor akárcsak a holland Radio 538-ot hallgassam. A karácsonyi időszakban az a rádióadó is hallgathatatlan. De azokkal a dalokkal, amik a listámban vannak, tényleg úgy érzem, hogy felkészítem magam lélekben a karácsonyra. Felnőttkoromban ismertem meg ezeket a dalokat (kivéve az LGT és a Zorán dalt), de teljes mértékig a gyerekkorom karácsonyát hozza vissza a maga szépségével, várakozásával, reménységével, szeretettel teljes mivoltában. Semmi ömlengés, ajnározás, csak amiről tényleg szól a karácsony. Most is ezt hallgatom, és olyan érzésem, hogy nagyon szépek lesznek az ünnepek. Minden évben fogom hallgatni ezt a lejátszási listát ebben az időszakban.

Nincsenek megjegyzések: