2013. április 19., péntek

Újabb állásinterjún

Örvendtem, hogy tegnap hívtak állásinterjúra, méghozzá a Burger King-hez. Nem egy álomállás ott éttermi dolgozóként dolgozni, de boldogan csinálnám.

Korán kellett menni, 5.24-kor, mert 9.30-ra volt időpont. Egyre inkább érzem, hogy gyorsvonaton utazni rémálom. Amikor még diákjeggyel utaztam, akkor is gondoltam, hogy nagyon nem jó, hogy ilyen mocskosak a vonatok, de most, hogy teljes áron... Békéscsabáról Budapestre 6.820 forint a jegy oda-vissza, és a gyorsvonatok állapota valami rettenetes, és ennyi pénzért szerintem akár az is elvárható, hogy az IC vonat legyen a gyors, és IC-ként valami extra...

Azonnal mentem az állásinterjúra, bár korábban értem oda, de tudott fogadni, így hamarább vége is lett. Én azt gondolom, hogy most ritka nagy magabiztosságot sugároztam magamból, de sokat problémázott az interjúztató, hogy most Békéscsabán vagyok, és hogy jönnék fel Pestre... Mindenre volt válaszom, remélem, hogy sikerült megnyugtatni. De egyébként tényleg, ennél határozottabb már csak akkor lehettem volna, ha az asztalra csaptam volna, hogy márpedig az állás az enyém lesz. De nyilván nem. ^^' Azért remélem, hogy keresni fognak, mert biztosan nem könnyű munka, nagy melegben kell sütni, de egyrészt bármit csinálnék már, másrészt egyébként is kipróbálnám magam ezen a téren. Ha nem rokkanok bele, akkor csak nyerhetek. Egyedül az demotiválhat, hogy a munka anyagi "viszonzása" nagyon szerény, mondták is, hogy minimálbér, de ez perpillanat nem számít nekem.

Alig múlt 9.15, hát csak ne menjek haza. Elmentem a Fogarasi úti Tescóba, hogy vajon milyen DS játékok vannak akcióban. Ha van Mario & Luigi: Bowser's Inside Story mélyen leszállított áron, rohanás vele a pénztárhoz, de sajnos meg kellett spórolni magamnak a futást. A WarioWare: Do It Yourself, Nintendogs: Dachshund & Friends és Mario & Sonic at the Winter Olympic Games azért elgondolkodtatott, de végül egyik sem. Ezután elmentem megnézni az új Árkád Üzletházat, kíváncsi voltam, hogy mit hoztak ki belőle. Az Árkád 2-ről a véleményem röviden: Nagyobb a füstje, mint a lángja. Nekem egyáltalán nem tetszik, egyrészt mert kicsi (ahhoz képest, hogy reklámozták...), másrészt meg még néptelen, és kevés üzlet van benne. Gondolom, az utóbbit orvosolni fogják. Na nem mintha boltfüggő lennék, csak mégis. Meg az új InterSpar is idegen nekem. Úgyhogy az Árkád nekem névlegesen marad a régi épületen.

Aztán átmentem a WestEnd-be, gondoltam, hogy ott otthonosabban fogom érezni magam. Szokásos üzletekben néztem szét: 576, Libri, Media Markt, meg bementem volna a Match-ba, de látom bezárták. Nagyon nem találtam érdekeset, amin meglepődtem, hogy Nintendo 3DS kormány 1.000 forint... Na ezt hogy? Ezt sem vettem meg, viszont a CD-knél meglepetten láttam, hogy, a Hungaroton újabban olcsóbban adja a CD-it, és néhány régen látott albumot újra kiadtak. Amikor megtaláltam Zorán: Szép Holnap CD-t, nem volt kérdés, nekem ez kell, nagyon szeretem ezt az albumot. Minőségében nem kiemelkedő a többi Zorán albumhoz képest, bár egy dal kiemelkedig a többiből, de nagyon, az pedig az Örökség. Ezzel úgy vagyok, hogy a valaha készült legjobb, és legszebb Zorán dal. Érdekes, mert nagyon szomorú, de nem sírnék tőle, de a hangulata nagyon magával ragad. És feltöltődést érzek a dal végére. Ezek az őszinte hangok, és ének, egyszerűen csodálatos! Az albumhoz sok szép emlék köt hozzá. Bár nem ismertem meg megjelenésekor (nem is lehetett, mivel 1 éves voltam, amikor megjelent O_O), akkor találkoztam vele először, amikor 2000-ben megjelent CD-n és kazettán, és én akkor nyáron csak kazettán vettem meg, nagyon sokat hallgattam. Még arra is emlékszem, hogy 1.100 forint volt, a CD pedig 2.450 forint (amit most vettem, az 1.690 forint). 2000 nyár nem volt annyira különös csak úgy a mai életviszonyok mellett jóval csendesebb, és kellemesebb, és azt úgy néha hiányolom. ^^' Néha azt érzem, hogy nehéz alkalmazkodnom a felgyorsult világhoz, hiányzik nekem az az idő, amikor nem internetről jöttek azonnal a sokszor megkérdőjelezhetően hiteles információk, hanem a TV híradóiból, meg az újságokból értesültünk a történésekről. Ma is Pesten (mondjuk ez általános), egyszerűen úgy bújják az emberek az okostelefonjaikat, és a táblagépeiket információkért, hírekért, hogy az valami rettenetes. Én amíg csak lehet, addig butatelefonnal fogok élni, a legegyszerűbb Samsung telefon, melyet 3000 forintért vetten újonnan. Olvastam Zorán honlapján gondolatokat a Szép Holnap albumról, több minden is elgondolkodtatott. Egyrészt egy-két korabeli már akkor kicsit szabadabban fogalmazott. Felmerült bennem a kérdés, hogy már 1987-ben is lehetett érezni, hogy az előző rendszer abban a formájában már nem fog fennmaradni? Másrészt meg érdekes volt az a mondat, hogy kinéz az ablakon, és már egyből tudta, hogy csak irónia a "Szép holnap" cím. Ha már 26 éve ilyen gondolatuk volt az embereknek, milyen lenne most? O_O

Jó volt látni, hogy nemcsak csökkenti a Hungaroton a CD árait, hanem újra kiadja a régieket. Hármat hiányolok komolyabban: Zorán: Édes Évek, és Skorpió: Ünnepnap, és a Metro együttes első albuma. Láttam, hogy az LGT lemezek is olcsóbbak lettek, ha azokat úgy kiadnák, ahogy múltkor írtam, hogy szövegkönyvvel, a bakelit lemezen található többi képpel, ahogy a Zorán és Skorpió CD-ket, akkor megvesztegettek.

Még egy kicsit maradtam a WestEnd-ben tölteni a 3DS-t, merülőben volt, aztán a 14.10-es vonattal mentem haza. Jó nap volt, remélem, hogy nem volt hiába, és végre tudok dolgozni.

Nincsenek megjegyzések: