2013. április 23., kedd

Újabb állásinterjún kalandos vonatúttal

Tegnap adatrögzítői állásra hívtak be, örömmel mondtam igent. 13 órára kellett menni, de már a 8.14-es vonattal mentem, mert bagszival is beszéltünk találkozót, hogy a tévedésből rossz Pokémon videokazettát, amit postáztam, kicseréljük.

A délelőtti találkozó annak rendje-módja szerint elúszott. Mezőberény után eléggé vontatottan indult el a vonat, kis idő után megállunk. Nem történik semmi, kb. 20 perc múlva szólnak, hogy felsővezeték-szakadás miatt áll a vonat, és olyan másfél óra múlva fogunk elindulni. Hát ez csodálatos. T_T Nem is azért aggódtam, hogy esetlegesen elkések az állásinterjúról, hanem, hogy ha nem tud megvárni, ha el kell mennie, akkor mi lesz? Akkor így jártam. kb. 1 óra múlva 9.50-es indulást ígértek, de nem történt semmi, csak ott néhány kalauzok és munkás ironizál, meg jót nevetnek a szituáción. Mindenképpen nagyon vicces. -_- Egyébként az utasok jól viselték a helyzetet, négyen voltak, akik elhagyták a vonatot, mert megunták a várakozást. Én igazából elvoltam egyedül, mert ott volt a Super Mario 3D Land, amit régebben újra elkezdtem. Az tényleg régebben volt, ugyanis a 8. világban jártam. A kastélyt nem akartam bevállalni, inkább korábbi pályákon próbáltam megszerezni a hiányzó csillagérméket. Az 1-1 pályán a másodikat egyszerűen sehol nem találom, pedig olyan szinten kerestem, hogy tényleg tűvé tettem érte mindent. Most csak azért is megnéztem egy YouTube videót, hogy hol lehet... ja, hogy arra van egy rejtett cső? -_- Ki nem találtam volna. A vonat egyébként olyan 10.30 fele indult el, közben hozzánk csatlakoztatták a Gyomáig közlekedő személyvonatot, és azzal együtt mentünk tovább. Elvileg nem kellett volna Csárdaszállásnál megállni, de ott is ejtőztünk, vagy negyed órát, ugyanis el kellett engedni a 10.14-es gyorsvonatot, tehát már most megvolt 120 perc, és még ki sem léptünk Békés megyéből. Ezután viszonylag jól ment a vonat, itt-ott még volt egy kisebb kényszermegállás, összesen 160 perc késés jött össze. 7 éves vonatos "pályafutásom" alatt ez volt az első ilyen nagy késés (egyszer-egyszer előfordult 1 órás), remélem ezentúl ez csak ritkább lesz.

Az állásinterjún nem volt gond, az eggyel későbbi csoportba kerültem, olyan 13.45-re értem oda. Ez Zugló vasútállomásnál volt, innen mentem az 1-es villamossal a Népligetig, majd elmetróztam a Határ útig. Az Europark-i szétnézés szinte már rituálé-szerű tevékenység. Benéztem az 576-ba, ahol most a jófej srác volt, elbeszélgettünk egy kicsit, majd felmentem a Media Markt-ba, itt arra voltam kíváncsi, hogy itt is lehet-e leszállított áron Hungaroton CD-ket kapni, de nem találtam egyet sem. Lehet, hogy ez csak WestEnd exkluzív akció. Közben hívott bagszi, hogy végzett, és hogy találkozzunk. A "Hol vagy?" kérdésre az Europark-os válaszomra hallottam a hangján, hogy kár volt megkérdeznie, erre a kérdésre 80%-ában ez, vagy Határ út a válasz. A Keletinél beszéltük meg a találkozót, mekiben bögrét adnak a McMenü mellé, azt vett magának, én pedig fagylaltot. Megmutatta azt az 57 db. kitűzőt, amit a találkozókra készített, egyik szebb, mint a másik.

De aztán mentünk ki-ki saját otthonába. És végre kellemes csalódás, felújított gyorsvonaton utaztam hazafelé! Újrakárpitozták az üléseket, és mindent felújítottak benne, és az új autóillat. ^^ Ezzel akar kiengesztelni a MÁV, mi? Szép próbálkozás, de minden vonatnak alsóhangon így kéne kinéznie. A hazaúton tanultam egy kis németet, meg készültem a júniusi vizsgára. Extrém terv, de szerintem nem megvalósíthatatlan egy felsőfokú nyelvvizsga németből. És a hazaúton szerencsére már nem volt probléma.

Az állás ügyében pedig holnap hívnak, ha sikerült. Bár, ha nem, talán az sem nagy baj, mert megkérdezte az interjúztató, hogy milyen területeken dolgoznék még szívesen, ugyanis ez egy munkaerő közvetítő cég. Számítok rájuk, jónak tűnik a ProHuman.

Nincsenek megjegyzések: