Ez is egy olyan étel, amit Angliában fedeztem fel. Ott Egg Mayonnaise-ként árulják, nagyon finom, két kenyér közé téve tojásos szendvicsként, útra is ideális. Aztán megtanultam magam is megcsinálni.
Majonézes tojás
Elkészítési idő:
Előkészítés: 15 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 1
Hozzávalók:
- 50 gramm 12%-os tejföl
- 50 gramm GLOBUS könnyed majonéz
- 1 kávéskanál Mustár
- 1 csipet Só
- 1 csipet Bors
- 2 darab Főtt tojás
Leírás:
A tojást 10 percig forrástól számítva főzöm. Amíg fő, addig megcsinálom az alapot. Tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot összekeverem. Ha elkészült a főtt tojás, hideg vízben áztatom, hogy gyorsabban kihűljön, majd lefejtem róla a héját. A tojást kettévágom, a sárgáját beleteszem az alapba, majd addig aprítom a villával, amíg egészen aprók nem lesznek a darabok. Végül a fehérjét apró kockákra vágom, és az alappal összekeverve lesz kész.
Egy ilyen adag nagyjából 3 szelet kenyérre (darab szendvicsre) elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése