2024. május 2., csütörtök

Majonézes tojás

Ez is egy olyan étel, amit Angliában fedeztem fel. Ott Egg Mayonnaise-ként árulják, nagyon finom, két kenyér közé téve tojásos szendvicsként, útra is ideális. Aztán megtanultam magam is megcsinálni.

Majonézes tojás

Elkészítési idő:

Előkészítés: 15 perc

Hány adagra elég?

Adagok: 1

Hozzávalók:

  • 50 gramm 12%-os tejföl
  • 50 gramm GLOBUS könnyed majonéz
  • 1 kávéskanál Mustár
  • 1 csipet Só
  • 1 csipet Bors
  • 2 darab Főtt tojás

Leírás:

A tojást 10 percig forrástól számítva főzöm. Amíg fő, addig megcsinálom az alapot. Tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot összekeverem. Ha elkészült a főtt tojás, hideg vízben áztatom, hogy gyorsabban kihűljön, majd lefejtem róla a héját. A tojást kettévágom, a sárgáját beleteszem az alapba, majd addig aprítom a villával, amíg egészen aprók nem lesznek a darabok. Végül a fehérjét apró kockákra vágom, és az alappal összekeverve lesz kész.

Egy ilyen adag nagyjából 3 szelet kenyérre (darab szendvicsre) elegendő.

Nincsenek megjegyzések: