2022. november 13., vasárnap

Limitált kiadású Bakuten!! Blu-ray előrendelve

Több heti gondolkodás után pénteken előrendeltem a CDJapanről a limitált kiadású Bakuten!! Blu-rayt. Végülis az adta meg a végső löketet, amikor meghallgattam a movie endingjét (wacci: Bokura no Ippo) és szabályosan elérzékenyültem tőle. Így az volt az érzésem, hogy ez egy csodálatos film lesz, és ha már ennyire megszerettem az animét (kétszer is láttam, a 2022-es év nagy felfedezettje nálam), akkor bizalmat szavazok neki.

A movie-t egyébként júliusban adták a mozikban Japánban, de mivel szemérmesen rejtik a streamingszolgáltatók elől, ezért elérhetetlen. Trailer persze van, és nagyon jó is.

De a teljes film elérhetetlen. No majd, ha megjelenik a Blu-ray, és kihozzák, akkor megnézhetem. Kíváncsi leszek majd, hogy milyen extrák lesznek a limitált kiadásban. Dorama CD-t már ígértek, mert gondolom artbook is lesz, ahogy szokott lenni, de hogy ezeken felül mi lesz... Ki fog derülni 2023. január 25 után.

Azért is kerültem közelebb az animéhez, mert nemrég létrehoztam a Spotify-on egy Bakuten!! lejátszási listát, amibe nemcsak az anime és a movie openingjét és endingjét tettem be, hanem az anime és a movie soundtrackjét is.

És újabban ezt hallgatom, amikor átbiciklizek valamelyik szomszéd településre. Olyan különleges atmoszférája van az OST-nek, hogy teljesen egyedi hangulatot ad a biciklizésnek. Kicsit átszínezi, megszépíti a tájat, ahol járok.

Úgyhogy egyértelműen ez az anime lett az idei év felfedezettje nálam. Pedig nem is volt nagy durranás, úgy találtam meg, hogy kerestem a My Anime List-en egy olyan animét, melynek egyik szereplőjét úgy hívják, mint a barátomat, aztán jött a Bakuten!!, ahol a főszereplőt hívják így. De hamar megszerettem az animét saját jogán, mert végtelenül kedves és szerethető a légköre. Egy újabb alulértékelt minőségi animéről van szó. Egyébként nagyjából a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru-höz tudnám hasonlítani, csak annak némileg egyszerűbb változata, mert nem egyetemisták a szereplők, hanem középiskolások, ezért némileg lazább életet élnek, még nem nehezedik rájuk az élet súlya. Inkább a sérülés veszélye, ami a ritmikus sportgimnasztikának szerves része. De ugyanúgy nagy hangsúlyt fektet ez az anime is a sporton, edzéseken túli mindennapokra, és az egész nagyon szerethető.

Meg is szerettem annyira, hogy minden idők 3. legjobb sportanimévé avanzsált nálam a Haikyuu!! és a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru után.

Nincsenek megjegyzések: