2022. április 15., péntek

Az összes karakter a Super Smash Bros. Melee-ben

Hát alig hiszem el, hogy idén lesz 16. éve, hogy megvan a Super Smash Bros. Melee Nintendo GameCube-ra, és csak mostanra lett meg az utolsó hiányzó karakter, Mr. Game & Watch! Az utóbbi néhány napban rákaptam a játékra, mert meglep, hogy mennyire jól megy. Már ahhoz képest, hogy egyébként kifejezetten gyenge vagyok általában a Smash Bros-ban. Bár nem mondom, 1 játékos Classic-ot játszok Very Easy fokozaton, úgyhogy nem egy isteni szintű játékot kell elképzelni, de volt néhány kifejezetten bravúros támadásom, aminek örültem.

Egyébként mindig is nagyon hiányzott Mr. Game & Watch, mert a Brawl-ban egyik kedvenc karakterem, csak azért nem foglalkoztam vele komolyan, mert 1000 meccset kell megnyerni ahhoz, hogy ő meglegyen. Mr. Game & Watch az utolsó megnyitható karakter. És mivel az eddigi statisztikám kb. 550 lejátszott meccs (igen, nagyon keveset Smash Bros.-ozok), ezért úgy gondoltam, hogy még többen is hiányoznak, így nem foglalkoztam a játékkal komolyan. De aztán pár napja kedvet kaptam hozzá, és kifejezetten jól is ment a játék. Úgyhogy megcsináltam azt, hogy összevetettem, hogy hány karakter hiányzik még a megszerezhetők közül. Meglepetten konstatáltam, hogy már csak Mr. Game & Watch hiányzik, ezért elkezdtem más módon harcolni érte. Ugyanis úgy is meg kelet szerezni, ha Classic-ban mindegyik karakterrel végigmegyünk. A nehézségi szint mindegy. Úgyhogy erre gyúrtam rá. Megnéztem a trófeákat, hogy ki nincs még meg, kikkel kell végigmenni, hogy megkapjam Mr. Game & Watch-ot. Ahogy összeszámoltam, kiderült, hogy csak Zelda és Ness hiányzott... hát igen, pont az a két karakter, akivel tényleg keveset játszok. Zeldával még egész jól ment, vele egész jól szót értettem, Ness az, akit nem szeretek, mert általános szokásom, hogy ha zuhannék, akkor mindig a felső + B gombokkal akarok megmenekülni. Ezt Ness-nél alapból nem lehet megcsinálni, mert akkor PK Thunder támadása van, vagyis nagy szikrát (villámot) szór. Meg lehet egyébként csinálni, ha egy félkört rajzolunk a szikrával, és magát, Ness-t mintegy megtámadjuk vele. Ekkor irányíthatjuk felfelé, de azt külön meg kell tanulni. Nekem meg ez nem jön be. Ezért amikor lehet, kerülöm Ness-t. De most egy-két nagyobb hibától eltekintve egész jól sikerült, és bizony megjelent Mr. Game & Watch is, akivel meg kell harcolni, hogy játszható karakter legyen. És örömmel jelentem, hogy sikert arattam.

Így 2006. október 7-e után végre megvan az összes játszható karakter a Super Smash Bros. Melee-ben. Mert pont aznap vettem meg a játékot, amikor életemben először voltam AnimeConon még a Petőfi Csarnokban. És akkor mellette volt a bolhapiac, és volt egy fiatal srác, aki egy rakás videojátékot vitt ki eladásra. Nála találtam meg a Super Smash Bros. Melee-t. Még arra is emlékszem, hogy 6500 forint volt, megvolt a füzete is. A borító és a füzet spanyol nyelvű, de nem zavart. Na, és 15 év, 6 hónap, 8 nap után meglett mind a 11 plusz karakter, így játszható lett mind a 25 karakter. Egyszer mindennek eljön az ideje...

Nincsenek megjegyzések: