2014. augusztus 6., szerda

F-Zero extrák

Hát, nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom szeretni az F-Zero franchise-t. Most már biztosan ki merem jelenteni, hogy az F-Zero X top-játék lesz nálam, már-már Mario Kart szintjén imádom. És jól is megy. Ki lehet tapasztalni az irányítást, azóta úgy száguldok, és olyan első helyeket kreálok, hogy azt világszerte megbámulnák. Amúgy Bio Rex lett a kedvencem, egészen egyszerű okból: Tetszik, hogy egy dinoszaurusz is vezet kocsit. Nem mintha ez akkora újdonság lenne, hiszen Mario Kart-ban mindig látok ilyet. De ő nem ám kedves lény. Valami Bio-technológiával hozták létre, és az emberi intelligenciához nagyon hasonló tudata van. Csak érzelmileg egyáltalán nem fejlett, konkrétan az egyik legagresszívabb versenyzőnek van leírva. Amúgy nem ő az egyetlen nem emberi versenyző, mivel a távoli jövőben játszódik, ezért robotok, és több furcsa lény is versenyzik. De tipikus Nintendo karakterek. Egyéniségek, és már lassan mind a 30-at tudom, hogy ki kicsoda.

Múlt hétvégén befejeztem az F-Zero X és F-Zero GX leírások scannelését. Jó játék mind a kettő nagyon, és mivel most már komolyabban érdeklődök a játék iránt, ezért elkezdtem nézni az animét is. Néztem annak idején is, amikor ment magyarul, csak ahogy már akkor is köztudott volt, a 4Kids Entertainment elbagatellizálta az egészet, most japánul nézem. Nem gondolom, hogy írnom kellene, hogy mennyivel jobb, úgyis nyilvánvaló. Van valami alaptörténete, hogy a 2050-es F-Zero versenyek győztesét sérülés miatt hibernálták, és 2201-ben élesztik újjá. Már "előző életében" is a Tejút rendőrségnek dolgozott, 150 év múlva is tagja lesz, és együtt működnek azon, hogy elkapjanak egy bűnözőtársaságot, aki az F-Zeróban rejlő hatalmas pénzre akarják rátenni a kezüket. A történetmenet két síkon megy, egyrészt folytatásos, másrészt meg minden egyes résznek van egy központi szereplője, akinek történetére fókuszál az adott epizód. A szereplőket viszont elég nehéz megjegyezni, mivel maguk a játékok sokkal inkább a kocsira összpontosítanak, ezért nem annyira ismertek. Ezért is van az, hogy csak Captain Falcon az, akit ismernek, őt is csak azért, mert harcos a Super Smash Bros. szériában. A többi 29 szereplőt csak azok ismerik, akik játszanak vagy a Nintendo 64-es X játékkal, vagy a GBA-s GP Legend-del, a nevek inkább ott olvashatók. A GameCube-osban is benne van, de az eredményjelzőn csak a kocsik nevei olvashatók, míg a 64-es játékban a versenyzők nevei és ikonjai, így ott jobban megmaradt bennem, hogy ki kicsoda.

És néhány leírás letöltésre:

Bescanneltem az angol füzetet is, ami négy nyelven jelent meg: Angol, finn, svéd, dán. De mivel nálunk a német az elterjedt, ezért annak tettem ki a borítóképét. És persze nagy méretű borítókkal is tudok szolgálni. Az GX-et könnyebb "elintézni", ezért azzal kezdem:

És az F-Zero X doboz, hiszen a régi európai kiadványokkal eléggé mostohán bántak, és ezen most és azonnal változtatok:

Ez így T-betű-feeling, de sebaj. Csak a legmagasabb szinten tudom ajánlani ezt a játékot, mert hihetetlen jó lett.

Nincsenek megjegyzések: