2014. július 25., péntek

Vérvétel és több munka

Ma kellett menni vérvételre a decemberben diagnosztizált bélbetegség miatt. Még mindig egy kicsit rosszul érzem magam, egyáltalán nem ment simán. Már a bejutás sem, ugyanis 8.50-re volt időpontom, de csak 9.30-ra jutottam be. Ez az idő pontosan elég volt arra, hogy bestresszeljem magam. Egyébként egész idáig nem foglalkoztam vele gondolatban, az időpont már 15-én megvolt, csak a váróban. Aztán kérdezték, hogy nem én várok vérvételre. Mondom magamban, nem várom, de igen, én vagyok az. Kiderült, hogy rossz helyen voltam, és már többször is hívtak. Szólhattak volna a recepciónál... Bejutottam, először a bal karomat szúrta meg, de nem jött semmi, eközben rettenetesen fájt. Várta, csak nem jött, én meg közben már rosszul lettem: hányinger, izzadás, gyengeség, borzasztó volt. Aztán látta, hogy baj van, javasolta az orvos, hogy feküdjek fel az ágyra, máris jobb lett. Onnan másodjára már ment. És ahogy írtam, utóhatása még most is tart, de már sokkal jobb, csak ki kell aludjam. Ahogy írtam még novemberben is, leginkább a vércukor szint miatt féltem, ez most is megvolt, de szerintem a rosszullétnek köszönhetően, inkább alacsony lesz, mint magasabb. Meg egyébként is úgy voltam vele, hogy mivel semmi jelét nem tapasztaltam a cukorbetegségnek magamon, semmi okom nincs félni.

Hála istennek, csak évente kétszer kell vért venni, de mondta is a háziorvos még 15-én, hogy egyrészt ebből meg lehet gyógyulni, csak évek kellenek hozzá, másrészt meg ha minden rendben lesz, akkor évente egyszer kell majd csak menni. Mit meg nem adnék azért, hogy majd nulla legyen...

Amúgy jókedv van és boldogság, ugyanis nővérem több munkát bízott rám. Jövő héttől többször fogom beszedni a pénzt az órákra, hogy tudjon járni jógázni. Még el is zavarnám relaxálni, mert látom, hogy rengeteget dolgozik. Többször volt arra példa, hogy mondok neki valamit, de látszott, hogy fejben teljesen máshol van. Meg beviszem a pénzt a bankba, valamint szeretne a füzetes módszerről gépesített módszerre átállni, ugyanis eddig mindig füzetben jegyezték, hogy mikor ki jött, mennyit fizetett, ezeket tegnapelőtt, és tegnap átvezettem egy Excel táblázatba, és ezen túl ide kellene. Jobb ötlet híján havonta írtam külön munkalapra, és egy külön munkalapra az adott havi bevételt számítással. Egymás alatt van az egész hónap, persze a naponként külön jelölve. Meg még azt kell kitalálni, hogyan legyenek az emberek nyilvántartva, hogy ki mikor járt, erre is valószínűleg a havi bontás lesz a megoldás. Továbbra is azt mondom, hogy minden munkaszeretetem az iskoláé, egy rendes munkabérért fejében pedig akár évekig marasztalhatnának.

Nincsenek megjegyzések: